Balsamico spruitjes met appel & rozijn

In mijn kerstpakket zaten spruitjes... Echt waar! Ik roosterde ze met een appeltje & rozijnen in de oven & maakte er een honing-mosterd balsamico dressing bij. 

Spruitjes staan bij ons thuis eigenlijk nooit op tafel. Ik ben de enige die ze lust, al ben ik er niet bijzonder dol op. Als ik ze al maak, dan moet er wel iets extra's bij. Eerder maakte ik ze al met krieltjes, ricotta & spekjes (ook lekker!). Dit keer deed ik er dus een appel, uitje en rozijnen bij. Samen met de dressing er over en wat gebakken aardappeltjes er bij vond ik ze erg goed smaken!  

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 250 gram spruitjes
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 1 appel, in stukjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuf peper
  • snuf zout
  • sesamzaad
  • handje rozijnen

Voor de balsamicodressing

  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1/2 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd

 

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Meng de spruitjes, ui, en appel door elkaar in een ovenschaal. Sprenkel de olijfolie er over heen en doe er naar smaak een snuf peper en zout over. Strooi er daarna wat sesamzaad over heen.
  3. Zet de ovenschaal in de oven en rooster de spruitjes in 25-30 minuten gaar. Schep ze halverwege de baktijd één keer om. Roer 5 minuten voor het einde van de baktijd de rozijnen er door (als je dat eerder doet, worden ze zwart geblakerd!). 
  4. Meng terwijl de spruitjes in de oven staan alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Haal de ovenschaal uit de oven en sprenkel de dressing er over heen.  


 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.