rolo koekjes

Alles wordt beter met chocolade er bij, of niet? Deze koekjes zien er van buiten niet zo heel erg spannend uit, maar binnenin zit een Rolo. En dat is lekkerrrr! 

Ik maakte deze koekjes met een restje deeg dat ik overhad toen ik gevulde koeken maakte (moet je ook beslist eens een keer doen, die zijn super lekker en ook niet moeilijk om te maken). Ik vond het zonde om dat deeg zomaar weg te gooien & ik had nog Rolo's in de kast liggen... en dus maakte ik er deze Rolo koekjes van! 

Je zou de koekjes voor het bakken ook nog even met een geklutst ei kunnen bestrijken. Ik deed dat niet (nogal een geklieder natuurlijk, om ronde deegballen met ei te bestrijken, haha!), maar als je dat wel doet krijg je net zo'n mooie glanzende laag op de koeken als bij de gevulde koeken. En dat staat ook wel mooi, toch?

Ingrediënten voor 8 koekjes

  • 50 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 30 gram witte basterdsuiker
  • 1/2 eidooiers (eigeel) 
  • 1/4 theelepel dr. Oetker citroenrasp
  • 80 gram bloem
  • snuf zout
  • 1,5 gram bakpoeder, gezeefd
  • 8 rolo's

 

En zo maak je ze

  1. Mix de zachte boter, suiker, eidooiers en citroenrasp door elkaar. 
  2. Roer de bloem, zout en bakpoeder door elkaar. Voeg dit toe aan het boter-suiker mengsel en kneed dit met je handen tot een soepel deeg. 
  3. Leg het deeg 1 uur in de koelkast. 
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  5. Verdeel het deeg in 4 even grote stukken. Duw in elk stuk een rolo, en draai er daarna met je handen een balletje van, zodat de rolo helemaal met deeg is bedekt. Leg de deegballetjes op de bakplaat. 
  6. Bak de koeken in 25-27 minuten gaar in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.


 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.