Havermout wafels

HAVERMOUT WAFELS! Dat is nog eens lekker ontbijten, met zulke goudbruine, warme wafels. Met een beetje poedersuiker er over, of honing, een plak kaas of vers fruit... 

Ik deed een beetje suiker door het beslag, zodat de wafels licht zoet waren. Maar dat kun je ook weglaten als je dat niet nodig vindt. Worden ze nog een beetje gezonder. Want zeg nou zelf, dit is toch een prima gezond ontbijtje? Met melk, havermout, eieren en een beetje boter.

De havermout moet 2 uur wellen om een goed beslag te krijgen waarmee je wafels kunt bakken. En dus is dit echt een receptje voor in het weekend; dan heb je daar lekker de tijd voor. En anders bak je ze de avond vooraf & warm je ze de volgende dag even op in de magnetron. Dat deden wij ook met de restjes, en we deden er meteen een plakje kaas op dat dan lekker warm & zacht werd. Hmmm! 

Ingrediënten voor 15 wafels

  • 125 gram havermout
  • 225 ml halfvolle melk
  • 3 eetlepels suiker (kun je ook weglaten)
  • snuf zout
  • 22 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 middelgrote eieren

 

En zo maak je ze

  1. Doe de havermout in een kom en schenk de melk er bij. Roer goed door elkaar en laat de havermout daarna 2 uur wellen.
  2. Roer de suiker, zout en de zachte boter door de havermout.
  3. Splits de eieren. Roer het eigeel door de havermout. Klop in een andere, schone kom de eiwitten in een paar minuten met een mixer stijf. Spatel het eiwit daarna voorzichtig door het beslag.
  4. Verwarm het wafelijzer en vet hem met een kwastje in met een beetje zonnebloemolie. Schep een portie beslag in het wafelijzer en bak de wafels in een paar minuten goudbruin. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.