Maïs tortilla's

Zelf tortilla's bakken is helemaal niet zo moeilijk! Het is net zoiets als pannenkoeken bakken. En dan heb je er ook nog minder ingrediënten voor nodig: maar 3, om precies te zijn. Ik maakte dit keer maïs tortilla's. Wat eten jullie er meestal bij? 


Met de vulling (of het beleg, maar net hoe je het eet) kun je eindeloos variëren. Met tonijn, bijvoorbeeld, of met honing-limoen kip. En in de supermarkt zijn tig pakjes met kruidenmixen voor tortilla's. Hoef je het zelf niet te bedenken, ook handig! 

Ingrediënten voor 14 kleine tortilla's

  • 250 gram maïsmeel (of polenta)
  • 1 theelepel zout
  • 300 ml koud water

 

En zo maak je ze

  1. Kneed het maïsmeel, zout en water door elkaar tot je een soepele massa krijgt. Het wordt geen stevige deegbal, het blijft vrij papperig. Laat het deeg 30 minuten bij kamertemperatuur staan. 
  2. Na een half uur is het deeg al een stuk steviger geworden. Maak van het deeg 14 evengrote balletjes (ongeveer zo groot als een pingpongbal). 
  3. Rol elk balletje met een deegroller uit tot een cirkeltje van zo'n 15 cm doorsnede. Ik gebruikte een schaaltje als uitsteekvorm om ze mooi rond te maken, maar dat hoeft natuurlijk niet. 
  4. Bak de tortilla's in een droge koekenpan (dus zonder boter of olie) aan beide kanten goudbruin en gaar. 
  5. De tortilla's zijn warm het makkelijkst op te rollen zonder dat ze breken, dus je kunt ze zo nodig vlak voor serveren nog even opwarmen in de magnetron. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.