4x brood: lunch inspiratie
De fijnste maaltijd van de dag... de lunch! <3 Als ik er de tijd voor heb, dan beleg ik een paar plakken versgebakken brood met allemaal verschillende dingen. Op deze broodjes zit onder andere tahini, rozijnen, zelfgemaakte kikkererwtenspread, aardbeien, tomaat, kaas & olijven. Dit was zó lekker!
Ik vind al deze broodjes lekker, maar de lekkerste was denk ik wel die met tomaatjes & kikkererwtenspread. Al vind ik de combinatie pesto, kaas & olijven ook erg geweldig. Dat is altijd lekker! Hieronder kun je lezen hoe je deze vier broodjes maakt.
Broodje pesto, kaas & olijven
- 1 eetlepel groene pesto
- plak jong belegen kaas
- paar plakjes zwarte olijf
- handje rucola
Smeer de pesto op het brood. Leg de kaas er op. Strooi de olijven over het broodje en doe er tot slot wat rucola op.
Broodje roomkaas & aardbei
- 1 eetlepel roomkaas naturel light
- paar verse aardbeien, in plakjes
- zeezout
- handje zonnebloem- en pepitapitten
Smeer de roomkaas op het brood. Leg de plakjes aardbei er op. Verdeel de pitten er over en strooi tot slot een beetje zeezout over het brood.
Broodje tahini, lenteui & rozijn
- 1 eetlepel tahinipasta (een soort pindakaas, maar dan gemaakt van sesamzaad)
- handje blauwe rozijnen
- 1/2 lenteui, in ringetjes gesneden
Smeer de tahinipasta op het brood. Strooi de rozijnen en lenteui er over.
Broodje kikkererwt & tomaat
- handje kikkererwten (uit blik)
- olijfolie
- peper, zout
- paar snoeptomaatjes, door de helft
- handje verse bieslook
Prak de kikkererwten. Voeg er een klein scheutje olijfolie aan toe en breng op smaak met wat peper en zout. Smeer dit op het broodje, leg de tomaatjes er op en doe er tot slot wat bieslook op.
Reactie plaatsen
Reacties