Hazelnootpasta

Zelf hazelnootpasta maken is helemaal niet ingewikkeld. Je hebt alleen een goede keukenmachine of koffiemolen nodig zodat je de hazelnoten kunt vermalen. De jongens vonden alleen al de geur van de verse pasta heerlijk!

Ingrediënten voor een klein potje pasta

  • 80 gram hazelnoten
  • 10 gram cacaopoeder
  • 20 gram vloeibare honing
  • 25 ml zonnebloemolie
  • snufje zout
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • 50 gram pure chocolade

 

En zo maak je 't

  1. Rooster de hazelnoten kort in een koekenpan. Ze hoeven niet bruin te worden. 
  2. Vermaal de noten in een keukenmachine of elektrische koffiemolen. Je kunt ze tot een gladde pasta malen of nog wat stukjes overlaten; het is maar net wat je zelf het lekkerst vindt. 
  3. Roer de honing, cacao, de zonnebloemolie, een klein snufje zout en een halve theelepel vanille-extract door de hazelnotenpasta. 
  4. Smelt de chocolade in de magnetron of au-bain-marie in een pannetje. Roer de gesmolten chocolade door de pasta.
  5. Doe de pasta in een potje. Klaar!
  6. Je kunt de pasta buiten de koelkast bewaren. Het wordt misschien wel snel hard. Als je het even in de magnetron verwarmd wordt de pasta weer zacht(er).

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.