Selderijsoep

Ik ben vast niet de enige die dit regelmatig overkomt: dat je voor een bepaald recept een ingrediënt koopt, waarvan je dan vervolgens het grootste deel overhoudt. Dat had ik met bleekselderij. Ik maakte er dus soep van!

En het is een hele simpele soep: je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig. Klinkt niet moeilijk, hè? Je kunt er overigens wel een uitgebreidere soep van maken; bijvoorbeeld door er kort gebakken spekjes, croutons of geitenkaas aan toe te voegen. Dat heb ik nu niet gedaan (want dat had ik dan weer net níet in huis), maar het is er denk ik erg lekker bij! 

Ingrediënten voor 4 kommen soep

  • 2 uien, gesnipperd
  • 500 gram bleekselderij, in stukjes
  • 1 liter bouillon (ik maakte de bouillon met 1 liter water en 5 kleine vierkante Maggi bouillon blokjes)
  • handje verse peterselie

 

En zo maak je 't

  1. Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui in een paar minuten glazig. 
  2. Doe de selderij en de bouillon in een andere pan. Laat 5 minuten zachtjes koken. Pureer de soep daarna met een staafmixer of in de blender. 
  3. Doe de gefruite uien & de soep weer in de pan en laat nog een paar minuutjes door koken. Breng het eventueel op smaak met wat extra peper en zout. 
  4. Verdeel de soep over 4 kommen en strooi er een beetje verse peterselie over. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Diana
7 jaar geleden

Dank je wel voor je goeie idee!
Dit komt idd. nogal eens voor. Wij vinden blerkselderij eigenlijk niet zo lekker, is wel heel gezond en nat. zonde om weg te gooien.
Dit ga ik zeker toepassen de volgende keer!
Ik vind je receptenblog trouwens erg leuk! Kook zelf al heel wat jaartjes, maar haal er vele leuke/lekkere dingen uit. Compliment?
Groetjes van Diana