Schol met krokant amandellaagje

Deze schol heeft een lekker knapperig en gekruid amandellaagje. Weer eens wat anders dan paneermeel op je vis. Lekker bij gebakken aardappeltjes met groente of salade.  

Ergens heb ik nog steeds in mijn hoofd dat vis klaarmaken veel werk is. En dat is echt niet zo: het voorbereiden was in 5 minuten klaar & daarna kon de schol zo de oven in. Valt reuze mee, hè?

Je hoeft de vis trouwens niet persé in de oven klaar te maken; je kunt 'm ook gewoon in een koekenpan bakken. Maar daar ben ik zelf niet zo goed in (dan wordt de vis namelijk één grote puinhoop), dus daarom gebruik ik liever de oven. 

 

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 schol (uit de diepvries, ontdooid)
  • 1 ei
  • 6 eetlepels amandelmeel (kant en klaar te koop in de supermarkt, of zelf te malen van blanke amandelen)
  • patat- en viskruiden
  • peper
  • zout

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kluts het ei en giet het in een ondiep bord of platte schaal.
  3. Meng het amandelmeel met patat- en viskruiden, peper en zout naar smaak. Doe het mengsel in een ander ondiep bord of platte schaal.
  4. Haal de schol eerst met beide kanten door het geklutste ei en daarna met beide kanten door het amandelmeelmengsel. Zorg dat de vis aan beide kanten goed is bedekt met een laagje.
  5. Leg de schol in een ingevette ovenschaal of bakplaat. Schuif in de oven en bak de vis in 20 minuten gaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.