Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pasta » Gnocchi met pesto en garnalen

Gnocchi met pesto en garnalen

Gnocchimetgarnalen2.jpg

Laat je niet voor de gek houden door de kleur: deze gnocchi met pesto & garnalen is echt heel lekker. En je hebt er maar 7 ingrediënten voor nodig, dus het is ook nog eens super simpel.

Door de groene pesto ziet het er misschien wat raar uit. Geen idee hoe je dat mooi op de foto zet... op mijn wensenlijstje staat nog een fotografiecursus voor met name eten, dus wie weet krijg ik dit nog wel eens mooier op de foto! :-) Maar nu moeten jullie het hier maar mee doen.

Voor wie niet weet wat gnocchi is: dat is een pastasoort en hier vertel ik daar meer over (dat recept is trouwens ook erg lekker, dus die kun je ook meteen eens maken als je de gnocchi toch al in huis hebt).

Niet persé nodig, maar ook lekker hierbij: een paar spekjes meebakken. Maar zonder spekjes is 'ie ook erg lekker. Nou, genoeg verteld. Ik ga uitleggen hoe je het maakt!
 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 gram gnocchi
  • 200 gram garnalen
  • 2 kleine uien
  • 1 rode paprika
  • 1/2 courgette
  • 2 eetlepels groene pesto
  • ijsbergsla

 

En zo maak je het

  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en kook ze zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet aan de kant.
  2. Snipper de ui en snijd de paprika en courgette in blokjes.
  3. Als er nog harde staartjes aan de garnalen zitten: breek die er af. Die zijn niet lekker namelijk om op te eten :-)
  4. Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui eventjes.
  5. Voeg de garnalen toe en bak 2-3 minuten mee.
  6. Doe daarna de paprika en courgette er bij, en bak nog zo'n 2-3 minuten.
  7. Meng de gnocchi er door heen en bak al omscheppend totdat alles goed heet is. 
  8. Roer de pesto er door heen. 
  9. Serveer met wat ijsbergsla.
Gnocchimetgarnalen6_vk.jpg
Gnocchimetgarnalen10.jpg
Gnocchimetgarnalen14.jpg
Gnocchimetgarnalen6.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.