Home » Over mij

Over mij

Dat ik nog eens over eten zou gaan bloggen, dat had waarschijnlijk niemand ooit verwacht. Ik zelf in elk geval beslist niet! Want eten met bijzondere ingrediënten, daar hield ik niet van. En van koken al helemaal niet.

 

Ik was zo'n kind dat de broodbodem onder de pizza vandaan at en de bovenkant liet liggen. Dat alle 'stukjes' uit de macaroni peuterde. Dat de kookstaf van onze scoutinggroep tot wanhoop dreef omdat ik zowel de nasi, de chili con carne als de hutspot niet wilde eten. Salades en lekkere kruidenboters: niet aan mij besteed. Ik had het liefst gewoon aardappels en groente. Of bruine bonen met appelmoes. Mijn moeder zal er wel eens moedeloos van zijn geworden!


Gelukkig trok dat in de loop van de jaren wel bij & ging ik steeds meer eten lekker vinden. Ik kan me nu niet meer voorstellen dat ik vroeger niet van lasagne hield. Of van chili con carne. Of geitenkaas en champignons. Of... nou ja, teveel om op te noemen. Daarmee was ik trouwens niet meteen vaak in de keuken te vinden, hoewel ik al wel altijd graag bakte. Dat zul je waarschijnlijk wel merken aan deze blog; er zal wel vaak iets zoets op worden geplaatst.


De liefde voor koken is pas eind 2013 écht ontstaan. Dat had twee oorzaken. Aan de ene kant was ik onze dagelijkse kost beu. Het was zo saai, altijd maar hetzelfde! Er was niets meer aan, het eten. En aan de andere kant wilde ik graag mijn zwangerschapskilo's kwijt. Dat klinkt niet logisch, hè? Maar in mijn zoektocht naar gezond en tóch lekker eten ging ik steeds creatiever koken. Uiteindelijk puilde onze (kleine) keuken uit met de meest exotische kruiden en ingrediënten, en stond er geen dag hetzelfde meer op tafel!

Eén ding heb ik trouwens nooit leren eten: vlees. Want ik ben al jarenlang vegetariër. Geen die-hard overigens, hoor. Ik draag leren schoenen, eet graag jus van gehaktballen & maak ook gewoon vlees klaar voor mijn mannen. Met een echte vleeseter als echtgenoot heb ik ook weinig keus wat dat betreft! In mijn recepten zul je dus best vlees terug vinden. Maar als het niet helemaal perfect uitpakt moet je me dat maar vergeven. Ik proef het resultaat namelijk zelf niet! :-)

Ik ben benieuwd wat je van de recepten hier vindt. Laat je weten hoe het is geworden, als je er eens iets van probeert?

Groetjes, Sytske

 

Reactie plaatsen

Reacties

Wim Havinga
11 maanden geleden

Ben gepensioneerd en om wat te doen te hebben kook en bak ik bij ons thuis. Menig boek daarover legde ik terug, omdat de recepten mij te ingewikkeld waren. Jouw recepten trekken me aan en ik ga er zeker enige van maken.

Joke Sophia Zielman
een jaar geleden

Ik was op zoek naar een recept van een pepernoten cake en kwam zodoende je leuke site tegen en ook ik woon in
het mooie Friesland!

Willem
een jaar geleden

Leuke site, al veel recepten hiervan gemaakt en zooo gemakkelijk en lekker. Ga hier zeker vaker terug komen.

De jong
een jaar geleden

Leuke recepten. Sta momenteel op de camping en ga er zeker wat van proberen

Regina
een jaar geleden

Wat een super leuke site zeg! Ben blij dat ik deze heb gevonden, als eerste staan de sûkkerlatten op het lijstje om te maken!

Groetjes een mede friezin & christen

Leendert jan
2 jaar geleden

Lieve mem ik hou van jou

Sytske
2 jaar geleden

Hoi naamgenoot. Via Instagram op je site gekomen. Ook ik woon in Leeuwarden, werk, heb een gezin en ben christen.
Ik ben alleen een stukje ouder. Mijn oudste dochter is in 1981 geboren net als jij
Leuk!

Jannie Wiebenga
2 jaar geleden

Hallo Sytske, van Albert hoorde ik van jouw hobby koken. Leuk hoor! Ik maak er vast een keer gebruik van. Groetjes Jannie Wiebenga

janneke
3 jaar geleden

De rijst met kip en tomaat was heerlijk ! Ook ik heb n hekel aan dat standaard eten: aardappels/vlees/groente eten wij praktisch nooit. Er is zoveel ander heerlijks te krijgen! (maken:) )

Jelle Vriesinga
3 jaar geleden

Een hele mooie site, ik ben benieuwd wat voor Pizza er op komt. Gr. Jelle