Home » Over mij

Over mij

Dat ik nog eens over eten zou gaan bloggen, dat had waarschijnlijk niemand ooit verwacht. Ik zelf in elk geval beslist niet! Want eten met bijzondere ingrediënten, daar hield ik niet van. En van koken al helemaal niet.

 

Ik was zo'n kind dat de broodbodem onder de pizza vandaan at en de bovenkant liet liggen. Dat alle 'stukjes' uit de macaroni peuterde. Dat de kookstaf van onze scoutinggroep tot wanhoop dreef omdat ik zowel de nasi, de chili con carne als de hutspot niet wilde eten. Salades en lekkere kruidenboters: niet aan mij besteed. Ik had het liefst gewoon aardappels en groente. Of bruine bonen met appelmoes. Mijn moeder zal er wel eens moedeloos van zijn geworden!


Gelukkig trok dat in de loop van de jaren wel bij & ging ik steeds meer eten lekker vinden. Ik kan me nu niet meer voorstellen dat ik vroeger niet van lasagne hield. Of van chili con carne. Of geitenkaas en champignons. Of... nou ja, teveel om op te noemen. Daarmee was ik trouwens niet meteen vaak in de keuken te vinden, hoewel ik al wel altijd graag bakte. Dat zul je waarschijnlijk wel merken aan deze blog; er zal wel vaak iets zoets op worden geplaatst.


De liefde voor koken is pas eind 2013 écht ontstaan. Dat had twee oorzaken. Aan de ene kant was ik onze dagelijkse kost beu. Het was zo saai, altijd maar hetzelfde! Er was niets meer aan, het eten. En aan de andere kant wilde ik graag mijn zwangerschapskilo's kwijt. Dat klinkt niet logisch, hè? Maar in mijn zoektocht naar gezond en tóch lekker eten ging ik steeds creatiever koken. Uiteindelijk puilde onze (kleine) keuken uit met de meest exotische kruiden en ingrediënten, en stond er geen dag hetzelfde meer op tafel!

Eén ding heb ik trouwens nooit leren eten: vlees. Want ik ben al jarenlang vegetariër. Geen die-hard overigens, hoor. Ik draag leren schoenen, eet graag jus van gehaktballen & maak ook gewoon vlees klaar voor mijn mannen. Met een echte vleeseter als echtgenoot heb ik ook weinig keus wat dat betreft! In mijn recepten zul je dus best vlees terug vinden. Maar als het niet helemaal perfect uitpakt moet je me dat maar vergeven. Ik proef het resultaat namelijk zelf niet! :-)

Ik ben benieuwd wat je van de recepten hier vindt. Laat je weten hoe het is geworden, als je er eens iets van probeert?

Groetjes, Sytske

 

Reactie plaatsen

Reacties

Britta den Uijl-Stenacker
een maand geleden

Ik ga de poffert proberen. Leuke recepten!!

Nanda Terpstra
4 maanden geleden

Dag Sytske,
Ik heb voor het eerst suikerbrood gebakken! Sinds 2 jaar hebben we een huisje in Terherne en zijn dol op Friesland! Daarom ook een suikerbrood zelf bakken! De smaak was goed, maar hij was wat droog. In de winkel zijn ze wat "kleffer", wat juist lekker is. Hoe kan ik dat verbeteren? Baktijd, meer water of boter, wat kan ik en volgende keer beter doen? Verder was het een hele toer om parelsuiker te vinden; uiteindelijk besteld bij Pets' Place :). Nou, alvast bedankt voor je reactie! mvg, Nanda Terpstra

Louise
6 maanden geleden

Hoi Sytske, De roomkaas tulband cake is hier nu echt favoriet. Ik maak hem sinds kort bijna elk weekend voor ons thuis. Eindelijk heb ik een recept gevonden waarin de verhoudingen kloppen. Zo lekker met wat roomkaas door het beslag. Soms doe ik er wat citroenrasp bij. Dank je wel!!

Sandra
10 maanden geleden

Leuke tips kom ik tegen en lekkere recepten.

Julia
een jaar geleden

Hoi Sytske
Ik vind je recepten en hoe mooi je dat maakt echt geweldig! Het ziet er zó prachtig uit!! Ik ben zelf ook zo iemand die niks met koken had, wél met eten.... na dat ik alleen kwam te staan wilde ik ook leren koken... ik ben nog niet zo goed als jij, maar wat een plezier om je blog te bekijken , echt heel mooi! Groetjes Juul

Silvia
2 jaar geleden

Hallo, ik vind deze blog super handig met zoveel en mooie recepten, bedankt!
Groetjes, Silvia

anne piette
2 jaar geleden

Dag,
Ik vond je site en bedank u hartelijk voor de mooie broodrecepten,die ik graag wil uitproberen,ik zal u op de hoogte houden naar gelang mijn bakexploten, nogmaals dank uit de Belgische Ardennen, anne

Iris
2 jaar geleden

Op zoek naar een recept voor desem en wit desembrood kwam ik hier terecht. Heel duidelijke uitleg en meteen aan de slag gegaan. Hopelijk lukt de desemstarter en smaakt het brood niet te zuur, want daar houden we niet van. We zijn benieuwd.

Judith Bakker
3 jaar geleden

Hoi Sytske,

Regelmatig kijk ik even voor een cake of het avondeten. Realistische recepten. Prettige site!!

Judith, mem van 4 mannen.

Henny Aeschbacher
3 jaar geleden

Hallo
Hartelijk dank voor deze uitvoerige informatie voor de boffert! Afgelopen zomer hebben we op Ameland in de molen meel voor een boffert gekocht. Ik had goede herinneringen aan boffert door een tante van ons.
Dank de tipps van hierboven is de boffert heerlijk gelukt en hebben onze kleinkinderen ervan genoten.
Geef je me ook een antwoord?