Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pasta » Lasagne met spinazie & artisjok

Lasagne met spinazie & artisjok

Jongens, wat is dit een lekkere lasagne! Ik ben niet zo gauw echt laaiend enthousiast over een gerecht, maar deze lasagne met artisjok en spinazie wil ik morgen wel weer eten. En overmorgen. Yum!    

Voor de verandering geen rode tomatensaus door de lasagne, maar een witte saus die je heel snel met wat boter, bloem, melk en pesto maakt. Ik gebruikte trouwens maar de helft van de saus die ik in het recept hieronder beschrijf. Ik vond dat genoeg, maar manlief houdt wel van meer saus door de pasta. Dus ik heb in het recept maar een ruimere hoeveelheid saus aangehouden, dan kun je zelf kiezen hoeveel je gebruikt!

O ja, heb ik trouwens niet schattige nieuwe éénpersoons ovenschaaltjes? Niet dat ik er nog niet genoeg had, maar ik kon deze niet laten staan. :-)

Ingrediënten voor 2 personen

  • 175 gram verse lasagne bladen (je kunt ook houdbare lasagne gebruiken; kook die dan even heel kort voor)
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Voor de vulling:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 200 gram spinazie uit de diepvries
  • 200 gram artisjokharten uit blik, in kleine stukjes gesneden
  • zout, peper
  • 30 gram roomkaas naturel
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 ei

Voor de saus:

  • 20 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 320 ml halfvolle melk
  • zout, peper
  • snuf nootmuskaat
  • 20 gram groene pesto

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit wat olie of boter in een pannetje en fruit de ui en knoflook in een paar minuten. Voeg de bevroren spinazie toe en roer totdat de spinazie is ontdooid. Roer dan de artisjok er door heen en bak nog even kort mee. Haal dan de pan van het vuur.
  3. Meng de roomkaas, Parmezaanse kaas, het halve ei en peper en zout naar smaak door de spinazie en artisjok.
  4. Nu ga je de saus maken. Smelt de boter in een pannetje. Als de boter is gesmolten, haal je de pan van het vuur en roer je de bloem er door heen.
  5. Roer de melk er door heen en zet de pan terug op het vuur. Laat het al roerend warm worden, tot je een dikke egale saus hebt. Haal de pan van het vuur en roer de pesto, nootmuskaat en naar smaak peper en zout door de saus.
  6. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje saus. Leg daar overheen een laag lasagnebladen en daarna een laag groente. Herhaal dit vervolgens steeds: saus, lasagnebladen, groente. Eindig met een laag lasagnebladen met daar boven een dikke laag saus.
  7. Strooi de Parmezaanse kaas over de lasagne.
  8. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de lasagne in 30 minuten gaar en goudbruin.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Anne-Claire
18 dagen geleden

Deze vandaag geprobeerd, inderdaad heerlijk!!!