Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pasta » Lasagne met spinazie & artisjok

Lasagne met spinazie & artisjok

Dit is zóó'n super lekkere ovenschotel, deze vegetarische lasagne met spinazie, artisjok, Parmezaanse kaas & een witte saus met groene pesto. Hij heeft hier al meerdere keren op tafel gestaan en elke keer denk ik: dit wil ik morgen wéér eten! :-) 

Voor de verandering dit keer dus geen rode tomatensaus door de lasagne, maar een witte saus die je heel eenvoudig met wat boter, bloem en melk maakt. Ik roerde er wat groene pesto door heen en dat geeft er een heerlijke smaak aan. 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 175 gram lasagne bladen 
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Voor de vulling:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 200 gram spinazie uit de diepvries
  • 200 gram artisjokharten uit blik, in kleine stukjes gesneden
  • zout, peper
  • 30 gram roomkaas naturel
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 ei

Voor de saus:

  • 20 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 320 ml halfvolle melk
  • zout, peper
  • snuf nootmuskaat
  • 20 gram groene pesto

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit wat olie of boter in een pannetje en fruit de ui en knoflook in een paar minuten. Voeg de bevroren spinazie toe en roer totdat de spinazie is ontdooid. Roer dan de artisjok er door heen en bak nog even kort mee. Haal dan de pan van het vuur.
  3. Meng de roomkaas, het halve ei, 2 eetlepels Parmezaanse kaas en peper en zout naar smaak door de spinazie en artisjok.
  4. Nu ga je de saus maken. Smelt de boter in een pannetje. Als de boter is gesmolten, haal je de pan van het vuur en roer je de bloem er door heen.
  5. Roer de melk er door heen en zet de pan terug op het vuur. Laat het al roerend warm worden, tot je een dikke egale saus hebt. Haal de pan van het vuur en roer de pesto, nootmuskaat en naar smaak peper en zout door de saus.
  6. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje saus. Leg daar overheen een laag lasagnebladen en daarna een laag groente. Herhaal dit vervolgens steeds: saus, lasagnebladen, groente. Eindig met een laag lasagnebladen met daar boven een dikke laag saus.
  7. Strooi de 4 eetlepels Parmezaanse kaas over de lasagne (of meer natuurlijk).
  8. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de lasagne in 30 minuten gaar en goudbruin.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Anne-Claire
3 maanden geleden

Deze vandaag geprobeerd, inderdaad heerlijk!!!