Havermout pindakaas koekjes

Koekjes! Ik ben er gek op. Vooral op koekjes met chocolade, of met pindakaas er in. Zoals deze havermout pindakaas koekjes. Ze zijn zomaar op! :-)

 

Ingrediënten voor 20-25 koekjes

  • 110 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • 70 gram kristalsuiker
  • 110 gram pindakaas
  • 1 middelgroot ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram bloem
  • 3/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 110 gram havermout

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix in een kom de boter, basterdsuiker, kristalsuiker en pindakaas door elkaar. Mix daarna het ei en de vanille-extract er door.
  3. Roer in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout en havermout door elkaar. Mix dit vervolgens door het boter/suiker/pindakaas mengsel.
  4. Maak van 1-1,5 eetlepel deeg balletjes en leg deze op de bakplaat. Zorg dat de balletjes een paar centimeter uit elkaar liggen; de koekjes lopen tijdens het bakken uit. 
  5. Bak de koekjes in 8-10 minuten gaar. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes op de bakplaat verder afkoelen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.