macaronischotel met tonijn

Deze ovenschotel is echt super makkelijk om te maken; helemaal als je een restje gekookte pasta van de dag er voor gebruikt. Alles mixen & dan kan het zo in de oven!

Als je dit voor een heel gezin wilt maken dan heb je natuurlijk wel wat meer nodig dan een restje macaroni! De saus is eigenlijk helemaal geen saus, maar gewoon een blik romige champignonsoep. Eenvoudiger kan bijna niet! 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 gram gekookte macaroni ( = 120 gram ongekookte macaroni)
  • 225 gram tonijn uit blik
  • 250 gram gekookte sperziebonen
  • 600 ml romige champignonsoep
  • 4 plakken cheddar kaas, in kleine stukjes gesneden
  • handje geraspte kaas
  • handje verse peterselie, gesnipperd


En zo maak je het

  1. Kook de macaroni en sperziebonen beetgaar, als je ze nog moet koken. 
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Meng de macaroni, sperziebonen en tonijn door elkaar. Schep dit in een ovenschaal.
  4. Giet de champignonsoep er over heen. 
  5. Strooi de cheddar en geraspte kaas over de ovenschotel. 
  6. Schuif de schotel in de oven en bak ‘m in 20-25 minuten gaar.
  7. Strooi er voordat je de ovenschotel serveert een handje peterselie over.  


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.