Snickers blondies

Hebben jullie al eens Snickers blondies gemaakt? Héél verstandig. Kun je beter ook maar niet doen. Want als je dat wél doet loop je namelijk groot risico dat je ze (net als wij) in één keer op eet! :-D

Van sommige koeken weet je bij voorbaat al dat je ze beter niet kunt gaan maken. Want als ze goed uitpakken zijn ze meestal zó lekker dat ze sneller op gaan dan goed voor je is. Check deze boterkoek bijvoorbeeld, of de Rolo chocolate chip cookies, Chocolade Milky Way koeken of Pindakaas chocolade koekjes. Deze blondies horen voor 200% in die categorie thuis.

Met een knapperig korstje en een zachte binnenkant vol met stukken Snickers (dus chocolade, pinda en karamel, kan het nog beter?) zijn deze blondies onweerstaanbaar. Ik vond ze zelf het lekkerst als ze direct uit de koelkast komen, want dan zijn de blondies nog vrij stevig. Als je ze op kamertemperatuur laat komen, dan worden ze wat zachter en meer fudge-achtig.  

Ingrediënten voor 16 koeken

 • 360 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 110 gram roomboter, op kamertemperatuur
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel vanille-extract
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1/2 theelepel zout
 • 260 gram bloem 
 • 10 mini Snickers, in kleine blokjes

 

En zo maak je ze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
 2. Mix de basterdsuiker en boter met een mixer door elkaar. Voeg de eieren en vanille-extract toe en meng alles goed door elkaar. 
 3. Doe het bakpoeder, zout en de bloem bij het boter-suikermengsel. Mix tot je een egaal beslag hebt.  
 4. Spatel de blokjes Snickers door het beslag.
 5. Bekleed een vierkante springvorm of een brownieblik met bakpapier. Invetten kan natuurlijk ook, maar ik vind bakpapier handiger (dan kun je de koek er straks makkelijker uit halen). Verdeel het beslag over de bakvorm. 
 6. Zet de bakvorm in de oven en bak de blondies in ongeveer 25-30 minuten goudbruin.
 7. Haal uit de oven en laat op het aanrecht afkoelen. De koek is nu nog heel zacht, dus nog even wachten met snijden! Dit is het moeilijkste onderdeel, want nu moet je geduld hebben... Als je de blondies nu al gaat snijden, lopen de koeken helemaal uit omdat ze nog zo zacht zijn. Niet dat ze daar minder lekker van worden, maar mooi is anders natuurlijk. Als de koek is afgekoeld, zet je hem ongesneden in de koelkast (oooh, nóg langer wachten!). Laat daar nog 1-2 uur verder afkoelen. Snijd dan pas de koek in blokjes.
 8. Bewaar de blondies in de koelkast. Of eet ze meteen op natuurlijk. Je hebt tenslotte zo lang moeten wachten... 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Mike
7 jaar geleden

Deze blondies zijn zo lekker!! Vandaag gemaakt en ze zijn meteen op :)