Traktatie: speklolly's

"Mem, even een dingetje: ik wil graag op een VRIJDAG trakteren. Want dan is de meester er, en als je jarig bent mag je op meester zijn schouders!" :-D En dus trakteerde Leendert Jan (die komende zondag jarig is) vandaag op deze speklolly's. 

In 't begin dacht ik nog: dít is een lekker simpele traktatie! Je hebt de snoepjes & kabelspekken namelijk zomaar op een stokje geregen. Ik had ze allemaal keurig op een mooi dienblad gelegd en dacht al dat ik er in een half uurtje mee klaar was... totdat ik zag dat de spekken van de lolly's die ik als eerste had gemaakt, begonnen te scheuren. En twee uur later waren álle spekken doormidden gescheurd! Ik dacht dat zulke zachte spekken prima kunnen worden opgerold, maar de spekken zelf dachten er dus een klein beetje anders over :-(

Gelukkig was ik op tijd begonnen (om precies te zijn donderdagochtend al), dus ik had genoeg tijd om nieuwe spekken te halen in de winkel. Die zaten zomaar weer op de stokjes, maar dit keer verpakte ik elke lolly in een plastic zakje. Die trok ik er goed strak om heen, en ik bond 'm onder de gombal met een leuk strikje er om heen dicht. De traktatie bleef daarna gelukkig helemaal goed. We hebben nu trouwens een enorme pot vol met halve spekken in de kast staan. Die moeten we dan zo maar opeten! :-)  

Ingrediënten voor 30 traktaties

  • 30 kabelspekken (3 pakken van 10 stuks)
  • 30 gomballen (ongeveer 1 zakje)
  • 30 Engelse dropjes
  • 30 satéprikkers
  • 30 boterhamzakjes (of mooiere doorzichtige zakjes, als je die hebt)
  • 30 strikjes of lintjes

 

En zo maak je ze

  1. Prik een gombal en een Engels dropje op een satéprikker. Rol een kabelspek en prik die er bovenop.
  2. Knip minstens de helft van de satéprikker af, zodat je niet een heel lang stokje aan de lolly hebt.
  3. Stop de lolly in de punt van een plastic zakje. Trek het zakje strak om de lolly heen en strik er onder de gombal stevig een strikje om heen. Knip het overtollige plastic van het zakje er af. Als je geen zakje om de lolly's doet, zijn de spekken een uur later door midden gescheurd. Weg lolly! Dus als je de lolly's niet meteen uitdeelt, kun je er beter een zakje om knopen. Dan blijven ze mooi in elkaar zetten!  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.