Stoofpeertjes

Eén van de voordelen van de herfst: er zijn weer stoofpeertjes! Ik ben er gek op. En ze zijn heel gemakkelijk te maken - je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig. 

Meestal eet ik stoofpeertjes gewoon als warm eten, met wat aardappels (en een stukje vlees, voor de vleeseters). Hmmm. Ik ben trouwens ook in staat om de pan met stoofpeertjes gewoon zo leeg te eten, zonder iets er bij. Maar het lijkt me ook leuk om er eens mee te gaan bakken. Een stoofperen taart of cake, zoiets. Of een ovenschotel met stoofpeertjes. Goede ideeën zijn welkom!

Ben jij ook gek op stoofpeertjes, maar hik je er elk jaar weer tegen aan omdat het zo lang duurt om ze te maken? Maak dan in één keer een heleboel stoofpeertjes, en maak het grootste deel in! Dan kun je er later ook nog van genieten. En inmaken is nog simpeler dan het maken van de stoofpeertjes. 

 

Ingrediënten

  • 1 kg stoofpeertjes
  • 1 fles Hero cassis light
  • 1 à 2 kaneelstokjes

 

Bereiden

  1. Schil de stoofpeertjes, snijd ze in vier kwarten en snijd het klokhuis er uit.
  2. Doe de stoofpeertjes in een grote pan en giet de cassis er bij. Stop ook de kaneelstokjes in de pan.
  3. Breng de stoofpeertjes aan de kook. Laat daarna op laag vuur met de deksel op de pan 2-3 uur zachtjes koken, totdat de stoofpeertjes zacht zijn en mooi roze van kleur.
  4. Als je de stoofpeertjes wilt inmaken: doe de nog hete peertjes in een weckpot (of een schone glazen pot). Giet er kookvocht bij tot aan de rand. Draai het deksel er goed op en zet de potten op de kop. Laat zo afkoelen. Je kunt de peertjes nu minstens een paar maanden bewaren!

Reactie plaatsen

Reacties

Bea
4 jaar geleden

En wat voor extra groente past erbij?