Schuimpjes uit de magnetron

Ik heb al heel vaak meringues in de oven gebakken. Lekker, helemaal met een laagje chocolade er op. Een poosje terug zag ik een filmpje voorbij komen over schuimpjes die je in een paar minuten in de magnetron maakt. Dat moest ik natuurlijk eens uitproberen!

En het werkt inderdaad! In no-time heb je een aantal schuimpjes gemaakt. En zijn ze ook even lekker? Ja, op zich wel. Ik vind ze alleen niet zo mooi. Het worden nogal brokkelige schuimpjes, terwijl de meringues die ik in de oven klaarmaak mooie toefjes blijven. Die zien er veel chiquer uit. 

Als je schuimpjes nodig hebt voor in een dessert (een trifle bijvoorbeeld, of een cakerol), dan maakt de vorm natuurlijk niet uit. Dan is de magnetron wel een goede oplossing, dat scheelt je een heleboel tijd!

Ingrediënten voor 9-10 schuimpjes

  • 1 eiwit (van een klein ei, neem anders een half eiwit)
  • 160 gram poedersuiker

 

En zo maak je het

  1. Doe het eiwit bij de poedersuiker in een kom. Kneed het met je handen door elkaar, totdat je een mooie 'deegbal' hebt.
  2. Maak kleine balletjes zo groot als een bakker.
  3. Bekleed een magnetronschaal met bakpapier en leg de balletjes er op. Leg ze een flink eind uit elkaar, want ze lopen nogal uit. Ik deed 4-5 balletjes tegelijk in de magnetron.
  4. Bak de schuimpjes in 1 minuut op 900 W of 1,5 minuut op 630 W. Je moet even kijken wat de beste stand is bij jouw magnetron. De schuimpjes moeten niet bruin worden. 
  5. Laat de schuimpjes even afkoelen op de schaal voordat je ze er af haalt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Sarah
8 jaar geleden

Ik ga het zeker even proberen