Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pasta » Ketjap spätzle

Ketjap spätzle

Ketjapspatzle2-1.jpg

Oké, het ziet er misschien niet het allerlekkerst uit. Maar het smaakte wél, deze spätzle met ketjap & varkensvlees. 


Spätzle is lekker! Eerder maakte ik al spätzle met spekjes en ui (is ook aan te raden). Maar twee keer achter elkaar hetzelfde maken is natuurlijk geen optie. Er lag varkensvlees in de koelkast, dus ik besloot om dat als basis te gebruiken. Wat groente & ketjap er bij en je hebt een prima maaltijd!

O en als je geen spätzle hebt, kun je natuurlijk ook gewone pasta of anders rijst gebruiken. Maar dat klinkt lang niet zo spannend, hè ;-)

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram varkensvlees blokjes
  • ketjap marinade (fles)
  • 1 courgette
  • 6 lente-uitjes
  • 6 augurken
  • 4 eetlepels zilveruitjes
  • 250 gram spätzle (hier lees je hoe je dat zelf maakt)
  • scheut ketjap manis
  • seroendeng
  • kroepoek

 

En zo maak je het

  1. Doe het varkensvlees in een schaaltje en marineer met een flinke scheut ketjap marinade. Laat 10 minuten staan.
  2. Snijd de courgette, lente-uitjes en augurken in stukjes.
  3. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak het vlees goudbruin.
  4. Voeg dan de spätzle toe en roerbak kort mee.
  5. Doe tot slot de courgette, lente-uitjes, zilveruitjes en augurken er bij en roerbak tot alles warm en gaar is. Voeg tijdens het bakken een flinke scheut ketjap manis toe.
  6. Serveer met wat seroendeng, wat lente-uitjes en kroepoek.


Ketjapspatzle7-1.jpg
Ketjapspatzle3_vk-1.jpg
Ketjapspatzle2_vk2.jpg
Ketjapspatzle3.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.