Home » Recepten » Hoofdgerechten » Groente & bonen » Gevulde portobello's met blauwschimmelkaas

Gevulde portobello's met blauwschimmelkaas

Portobellosmetbulgurenblauwschimmelkaas263.jpg

Dit was zó lekker! En dat terwijl ik niet echt een grote fan ben van blauwschimmelkaas. Maar diezelfde kaas maakt deze portobello's met groente & bulgur nu juist helemaal af. Ik heb er echt van gesmuld, ik zou ze het liefst morgen wéér eten!

Eigenlijk vind ik alle kaassoorten lekker - ook wel handig natuurlijk als vegetariër, want dan krijg je bijna altijd kaas voorgeschoteld. Maar blauwschimmelkaas, dat zie je mij niet op een toastje of stokbroodje eten. Dan vind ik 'm veel te sterk van smaak. 

En die sterke smaak, die doet 't juist super goed op deze gevulde portobello's! Ik maakte voor de vulling een lekker gekruid mengsel van paprika, courgette, ui, bulgur en olijven. Op zichzelf óók al lekker, maar de kaas is de finishing touch. Door de combinatie met de milde portobello's is alles qua smaak mooi in evenwicht. Gelukkig hebben we nog een stukje kaas in de vriezer liggen. Ik heb er nu al zin in :-)  

Je kunt de portobello's gewoon zó eten, maar je kunt ze ook serveren met extra bulgur er bij. 

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 portobello's
  • 1/2 rode paprika, in stukjes
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1/2 courgette, in stukjes
  • 1,5 eetlepel gare bulgur
  • 6 groene olijven zonder pit, door de helft
  • snuf kerrie
  • snuf komijn
  • snuf cayennepeper
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 15 gram blauwschimmelkaas
  • handje amandelschaafsel
  • handje gesnipperde koriander

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Lepel de portobello's uit, zodat ze meer een 'bakje' vormen. Bewaar wat je er uit hebt gelepeld. Leg de lege portobello's op de bakplaat. 
  3. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de ui en paprika 2-3 minuten. Roerbak daarna de courgette mee. 
  4. Meng de bulgur, wat je uit de portobello's hebt gelepeld en de olijven door het groentemengsel. Roerbak nog 1-2 minuten mee. Breng alles op smaak met de kerrie, komijn, cayennepeper, peper en zout. 
  5. Vul de beide portobello's met de warme groente. Verkruimel de blauwschimmelkaas er over. Strooi het amandelschaafsel er over.
  6. Bak de portobello's 10 minuten in de oven. Strooi er daarna wat gesnipperde koriander over & serveer direct. 

 

Portobellosmetbulgurenblauwschimmelkaas35.jpg
Portobellosmetbulgurenblauwschimmelkaas262.jpg
Portobellosmetbulgurenblauwschimmelkaas40.jpg
Portobellosmetbulgurenblauwschimmelkaas18.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.