Home » Recepten » Brood, ontbijt & lunch » Brood » Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes232.jpg
Dit zijn zulke lekkere broodjes! Alleen de geur al van deze kaneelbroodjes met een vulling van bruine basterdsuiker & kaneel laat ons watertanden. Ze zijn het lekkerst als ze vers en nog een beetje warm zijn.

Deze kaneelbroodjes maak je met gist. Dat betekent dat je rekening moet houden met een rijstijd van opgeteld 1 uur en 15 minuten, plus natuurlijk extra tijd voor het kneden, vormen & bakken van de broodjes. Heb je geen tijd om het deeg te laten rijzen? Maak dan deze snelle kaneelbroodjes. Die kun je na het kneden meteen vullen, rollen & in de oven schuiven. 
 
Ingrediënten voor 8 broodjes
  • 7 gram instant gist
  • 125 ml halfvolle melk, beetje warm
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 middelgroot ei
  • 320 gram tarwebloem
  • snuf zout
Voor de vulling:
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker 
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 40 gram zachte roomboter + wat extra om om de broodjes mee te bestrijken
 
En zo maak je ze
  1. Doe de gist bij de warme melk en roer een paar keer om zodat er klontjes ontstaan.
    Smelt de boter en mix deze samen met de suiker, zout, vanillesuiker en het ei tot een romige massa. Schenk de melk met gist er bij en mix kort. 
  2. Doe de bloem en een snuf zout er bij en kneed met je handen tot een soepel deeg. 
  3. Vet een kom in met wat olie, leg de deegbal er in, dek de kom af & laat het deeg bij kamertemperatuur ongeveer 45 min rijzen. 
  4. Bestuif een werkblad met bloem en rol de deeg bal uit tot een rechthoek van 20 x 30 cm. Bestrijk de bovenzijde met zachte boter.
  5. Meng de basterdsuiker en kaneel door elkaar en strooi dit over de laag boter.
  6. Rol het deeg vanuit de lange kant op en druk de naden zachtjes tegen elkaar.
  7. Snijd de deegrol met een scherp mes in 8 stukken. Leg ze op hun kant in een ingevette ronde springvorm. Leg er eentje in het midden en leg de andere deegrondjes er om heen. Houd tussen de rondjes een paar centimeter afstand. 
  8. Bedek de springvorm of ovenschaal met een vochtige theedoek en laat de broodjes nog 30 minuten bij kamertemperatuur rijzen.
  9. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  10. Bak de broodjes in 18-20 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven en bestrijk met een beetje boter voor een mooie glans.


Kaneelbroodjes212b.jpg
Kaneelbroodjes23.jpg
Kaneelbroodjes223-2.jpg
Kaneelbroodjes2463.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.