Bananen snel bruin laten worden

Ken je dat? Net als je overrijpe bananen hebt, heb je geen tijd om te bakken... en als je bruine bananen nodig hebt voor een cake of brood, heb je natuurlijk alleen gele liggen! Gelukkig kun je ze ook heel snel laten rijpen!

Meestal bak ik met banaan omdat ik een paar rijpe bananen over heb. Maar dit keer wilde ik nog een cake bakken & had ik geen eieren meer... Die wilde ik dus vervangen door rijpe bananen. Alleen had ik die op dat moment natuurlijk niet liggen!

Daarom liet ik de bananen eventjes versneld rijpen in de oven. Kon ik er daarna meteen mee bakken! Hartstikke handig. :-) 

Ingrediënten

  • gele bananen

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. 
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bananen daar op.
  3. Bak de bananen 25-30 minuten in de oven. Laat ze daarna even afkoelen, ze zijn heel erg heet! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Sytske
4 jaar geleden

Hallo Veronique, ik kan me voorstellen dat je voor mueslikoeken wat stevigere bananen nodig hebt. Als je ze zo bruin laat worden als op mijn foto, kun je er wel prima iets als bananencake mee maken. Iets korter in de oven helpt ook, als je wat stevigere bananen nodig hebt. Al is dit natuurlijk wel een lapmiddel: het allerbeste is om de bananen ‘gewoon’ rijp te laten worden.

Hartelijke groet, Sytske

Veronique Parton
4 jaar geleden

Hoi, ik heb de bananen slechts 15 min. in de oven gelegd en daarna laten afkoelen. Maar ik vind dit experiment niet geslaagd. De bananen verliezen op deze manier hun structuur en ook hun kleverigheid. En die had ik net nodig om mueslikoeken te kunnen maken. Voor mij niet voor herhaling vatbaar...