Pindakaaskoekjes met banaan

Herfstvakantie is voor KOEKJES BAKKEN! Dit keer dook ik samen met onze jongste de keuken in: hij koos voor pindakaas koekjes. En omdat de eieren op waren, verving ik die door een banaan. Lekker!

Deze pindakaas koekjes blijven lekker zacht en ze ruiken vooral ook zo geweldig. Naar pindakaas! En zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan pindakaas?

Ik ben echt gék op pindakaas, al eet ik het tegenwoordig niet zo vaak meer. Maar zo nu en dan neem ik een broodje met een dikke laag en dan geniet ik er extra van. Toen ik een jaar of 15 was at ik, als ik niet kon slapen, midden in de nacht twee broodjes met pindakaas. Zó lekker! Dat vind ik nu trouwens nog steeds heerlijk tijdens een slapeloze nacht. Daarna slaap ik gegarandeerd weer.

Maar goed, dit zijn koekjes met pindakaas. Ik gebruikte Calvé pindakaas met nootjes, om er een extra bite aan te geven. Iedereen hier thuis vind ze lekker, zelfs onze tweede. Hij wilde het eerst eigenlijk niet eens proeven (want ja, onbekend), maar na een eerste hap moest hij tot zijn eigen verrassing bekennen: "Maar ze zijn lékker!" Uiteraard. Dat kan niet missen: er zit PINDAKAAS in! En had ik al gezegd dat er pindakaas in zit? :-)

Ingrediënten voor 30 koekjes

 • 250 gram bloem
 • 1/2 theelepel baking soda (zuiveringszout)
 • 1/4 theelepel zout
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 125 gram boter, op kamertemperatuur
 • 125 gram pindakaas met stukjes noot
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 100 gram kristalsuiker
 • 1 banaan

 

En zo maak je ze

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Prak de banaan met een vork fijn.
 3. Meng in een kom de bloem, baking soda, zout en bakpoeder door elkaar.
 4. Doe in een andere kom de boter, pindakaas, basterdsuiker en kristalsuiker en mix dit met een mixer door elkaar. Doe daarna de geprakte banaan er bij en mix tot dit goed is gemengd.
 5. Voeg nu al mixend het bloemmengsel toe en mix tot je een egaal beslag hebt.
 6. Vorm met je handen deegballetjes zo groot als een flinke bakker en leg die op de bakplaat. Leg ze niet te dicht bij elkaar, ze lopen uit tijdens het bakken. 
 7. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 15-18 minuten goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes op de plaat nog zo'n 3-5 minuten afkoelen. Laat ze daarna helemaal afkoelen op een rooster.

  Let op, de koekjes zijn nog heel zacht als ze uit de oven komen. Als ze afkoelen worden ze steviger (maar het blijven vrij zachte koekjes, ze worden niet helemaal knapperig). 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jeanny
3 jaar geleden

Dank je wel voor dit recept. Ze zijn inderdaad erg lekker. Had al eerder zoiets geprobeerd met havermout bijv. maar nooit zo lekker gevonden. Deze ga ik zeker vaker bakken.