Fruitsalade met noten (kidsproof)

Met kerst eten onze jongens net als wij een echt driegangendiner. Ik pas de gerechten gewoon aan hun smaak aan: geen carpaccio vooraf dus, maar een fruitsalade met noten.

Voor het kerstdiner dek ik de eettafel altijd mooi, en voor de jongens zet ik dan precies hetzelfde servies op tafel als voor de volwassenen. Geen kunststof borden, maar gewoon mooie 'echte' borden en glazen wijnglazen er bij (met water, dat dan weer wel). Alleen dat al maakt het diner voor hen iets bijzonders!

Het voorgerecht voor de jongens hield ik heel simpel: fruit en noten vinden ze altijd lekker, dus ik sneed wat fruit en legde dat in een vormpje op een bordje. Onze jongens houden sowieso van appel en banaan, dus vandaar dat ik daarvoor koos. Maar je kunt ook prima mandarijn, sinaasappel, druiven, kiwi's en wat voor fruit dan ook maar nemen. Kies uit wat je kinderen lekker vinden.

Ik maakte het af met een kaasster van bladerdeeg. Die kun je heel simpel zelf maken (zie hier voor het recept). Als je daar geen zin in hebt, dan kun je natuurlijk ook een sterretje steken uit een komkommer ofzo.

Ingrediënten voor 3 personen

  • 1 banaan, in schijfjes
  • 1 appel, geschild en in plakjes
  • handje gezouten cashewnoten
  • handje rozijnen
  • 3 kaassterren 


En zo maak je het

  1. Leg de schijfjes appel in een stervorm op het bord.
  2. Leg in het midden van de appelpartjes een schijfje banaan en tussen de appelpartjes ook schijfjes banaan.
  3. Maak het af met de cashewnoten, rozijntjes en een kaasster in het midden.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.