Appeltaart overnight oats

Vandaag had ik appeltaart als ontbijt! Maar dan de gezonde variant: met havermout & yoghurt. En aangezien ik absoluut gék ben op appeltaart, was dit geen verkeerd begin van de dag :-)

Ik ben de laatste tijd aan het experimenteren met mijn ontbijt. Dit is het derde koude ontbijt met havermout: eerder maakte ik al 'gewone' overnight oats (die je dus een nacht in de koelkast laat staan) en overnight oats met pindakaas en chocolade. Die waren allebei ook best lekker, maar tot nu doe is deze met appel, rozijnen & kaneel de beste! 

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 45 gram havermout
  • 80 gram magere yoghurt
  • 160 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 appel, geschild en in stukjes
  • handje rozijnen
  • snufje zout
  • 1 eetlepel honing

 

En zo maak je 't

  1. Roer alle ingrediënten in een afsluitbare pot of kom door elkaar. Doe de deksel er op en zet minstens 4 uur in de koelkast, maar het liefst de hele nacht.  
  2. De volgende ochtend kun je het zo opeten. Of strooi er nog een beetje extra havermout, appelstukjes, rozijnen en kaneel over heen. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.