Kip enchilada schotel

Zitten jullie ook altijd zo te knoeien als je wraps eet? Deze kip enchilada schotel maak je met wraps, die je als een lasagne stapelt met vlees, groente en home-made saus. Veel minder geknoei, maar minstens zo lekker! 

Bijkomend voordeel is trouwens dat je niet zit te hannesen met wraps die je in de magnetron moet verwarmen en die alweer koud zijn tegen de tijd dat je de vulling er op schept. In een ovenschaal blijft het gewoon lekker warm. Ik vind het helemaal handig!

En het smaakt heel erg lekker (niet geheel en al onbelangrijk). Mijn man is gek op wraps en keurde dit - ondanks de andere vorm & nieuwe saus - helemaal goed. Op de avocado na dan, daar houdt hij niet zo van. Maar goed, dat kun je er gemakkelijk bij weg laten als je dat niet lust! 


Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 tortilla wraps
  • 125 gram zwarte bonen
  • 100 gram mais
  • 2 lente-uien
  • 2 stukken kipfilet
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1/2 avocado
  • verse koriander

Enchilada saus:

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • mespunt knoflookpoeder
  • mespunt zout
  • mespunt komijnpoeder
  • mespunt gedroogde oregano
  • snufje chilipoeder
  • 250 ml kippen- of groentebouillon
  • 2-3 theelepels maizena


En zo maak je het

De enchilada saus maken:

  1. Verhit de zonnebloemolie in een kleine pan op laag vuur. 
  2. Voeg de bloem toe en roer ongeveer één minuut goed door elkaar.
  3. Roer de kruiden er door heen.
  4. Meng daarna al roerend de bouillon er door heen. Als alles goed gemengd is, zet het vuur dan zo laag mogelijk en laat 10-15 sudderen. Wel even roeren zo nu en dan.
  5. Meng de maizena met een beetje koud water. Roer tot je een glad papje hebt. Voeg dit toe aan de enchilada saus, totdat je de saus dik genoeg vindt. Voeg zo nodig nog wat maizena toe (wel weer eerst even mengen met wat koud water). 

De enchilada ovenschotel maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de kipfilet in stukjes. Breng een pan met water aan de kook, en kook daarin de kipstukjes gaar. Giet af en zet even aan de kant.
  3. Snijd de lente-uien in stukjes. Verhit wat olie of boter in een pan en fruit de lente-ui eventjes. Zet daarna aan de kant.
  4. Ontpit de avocado, schil hem en snijd in kleine blokjes.
  5. Laat de zwarte bonen uitlekken en spoel ze schoon met koud water. Laat ook de mais uitlekken.
  6. Snijd de tortilla wraps in stukken die ongeveer net zo groot zijn als de ovenschaal die je gaat gebruiken.

  7. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje enchilada saus.

  8. Leg een laag tortilla wraps in de ovenschaal.
  9. Doe daar overheen een laag kip, zwarte bonen, mais, lente-ui en wat geraspte kaas. Giet daaroverheen wat enchilada saus. Leg er vervolgens weer een laag tortilla wraps over heen. 

  10. Stapel zo door. Eindig met een laag tortilla wraps en saus. Zorg dat je een handje geraspte kaas over houdt!

  11. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven. Haal daarna het aluminiumfolie er af, strooi de laatste geraspte kaas er over heen  en bak nog 10 minuten, totdat de kaas is gesmolten.

  12. Haal de schotel uit de oven en strooi de avocado en wat verse koriander er over heen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.