woezel & Pip Taart

Vandaag hebben we een feestje: ons neefje is jarig! En op zijn verzoek maakte ik een fondanttaart met Woezel & Pip voor hem. Ik maakte de twee hondjes zelf, zonder een uitsteekvorm. Het was even een projectje, maar niet heel ingewikkeld! 


Het maken van een fondanttaart is overigens sowieso een Project (met een hoofdletter). Ik maakte de avond vooraf al het biscuitdeeg: dat is de cake die binnenin de taart zit. De volgende ochtend ging ik verder met het in laagjes snijden van het biscuitdeeg, dat ik daarna vulde met aardbeienjam, botercrème, verse aardbeien en slagroom.  

En daarna kwam de ingewikkeldste klus: de fondant om de taart vouwen... dat ging niet helemaal zoals ik wilde, want de lap bleef voor een deel aan mijn aanrecht plakken. En dus kwam er hier en daar toch een klein scheurtje in! Dat heb ik gelukkig voor het grootste deel kunnen verstoppen onder andere laagjes fondant, zodat je het bijna niet meer ziet. 

Tot slot maakte ik dat waar het eigenlijk om ging: Woezel & Pip! Daar had ik dus geen vormpjes voor, dus ik ben zelf aan de slag gegaan met papier & karton. Dat was eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Hieronder leg ik je uit hoe je dat doet! 

 

Zo'n stift met eetbare inkt is trouwens erg leuk. Daarmee wordt het een stuk makkelijker om herkenbare figuurtjes voor op een taart te maken! De stift kleurde overigens niet altijd even makkelijk; hij droogde wel eens wat uit en dan maakte ik hem een klein beetje nat. Daarna deed hij het weer. Fondant is denk ik een vrij lastige ondergrond om op te kleuren met zo'n stift. Maar het is gelukt! 

Dit heb je nodig

 • 1 fondant taart
 • fondant in verschillende kleuren
 • zwarte stift met eetbare inkt
 • uitgeprinte afbeeldingen van Woezel & Pip
 • dun karton
 • lijm
 • stanleymes of een ander scherp mes
 • beetje water

 

En zo maak je 't

 1. Maak de fondant taart volgens het recept.
 2. Plak de uitgeprinte plaatjes van Woezel & Pip op het karton. Knip de plaatjes daarna uit. 
 3. Rol een stuk fondant uit tot een dunne lap. Ik deed dat op een vel bakpapier.
 4. Leg het uitgeknipte plaatje op het fondant, en snijd daarna met een stanleymes langs de randjes van het figuurtje, zodat je een figuurtje van fondant krijgt.
 5. Knip daarna van hetzelfde figuurtje de onderdelen uit die je in een andere kleur fondant wilt. Bij Woezel was dat zijn snuitje, bij Pip de oortjes. 
 6. Leg de uitgeknipte onderdelen opnieuw op het uitgesneden fondant figuurtje. Snijd nu de stukjes er uit die je in een andere kleur wilt hebben. 
 7. Leg daarna dezelfde stukjes karton op het uitgerolde fondant in een andere kleur. Snijd dat uit. Je hebt nu verschillende stukjes fondant die je als een puzzel in elkaar kunt leggen, zodat je een compleet figuurtje hebt. 
 8. Teken met de stift met eetbare inkt lijntjes op het figuurtje, zodat het een echt duidelijk hondje wordt. 
 9. Maak met wat zwarte fondant de neus en oogjes. De neus sneed ik overigens ook uit met de uitgeknipte neusjes-op-karton. 
 10. Maak de fondant hondjes aan de onderkant nat met een beetje water en plak ze op de taart. Klaar! :-) 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.