Magische cake

Zien jullie die laagjes? Mooi hè... en zo simpel om te maken: je hebt er maar één cakebeslag voor nodig! Super makkelijk. Tijdens het bakken ontstaan er drie totaal verschillende laagjes in deze lekker zoete magische cake. 


In het midden van de cake komt een romige custardachtige laag. De bodem is een stevige pudding, en de bovenste laag is een lekkere luchtige cake, waarvan de bovenkant een beetje knapperig is. En dat met maar één beslag! Dat is toch wel een beetje magisch, nietwaar? 


Eerder maakte ik al net zo'n soort cake met maïsmeel. Die kreeg ook drie van die mooie laagjes, maar ik vond 't meer brood dan cake. Déze magische cake is heerlijk luchtig en lekker zoet. Een perfect gebakje!  

Ingrediënten voor 1 cake van 16 punten

  • 4 middelgrote eieren
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 90 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 480 ml lauwwarme melk
  • 100 gram bloem
  • poedersuiker

 

En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Leg een vel bakpapier over de bodem van een een springvorm van 24 cm en klem de rand er om heen. Vet de vorm in met bakspray. 
  2. Splits de eieren. Je hebt zowel het eigeel als het eiwit nodig, dus alleen de eierdoppen weggooien. :-)
  3. Mix het eigeel en de kristalsuiker tot een romige massa. Doe de gesmolten boter en vanille-aroma er bij en mix nog 1-2 minuten. Mix dan de bloem er door. Als laatste mix je beetje bij beetje de melk er door. 
  4. Klop in een schone, vetvrij kom de eiwitten op, tot je stevige pieken hebt die overeind blijven staan. Spatel het eiwit daarna door het beslag. Je hoeft er niet een egaal gemengd beslag van te maken, er mogen nog witte brokjes eiwitschuim in zitten. 
  5. Giet het beslag in de vorm en schuif die voorzichtig in de oven. Bak de cake in 40-60 minuten gaar. De cake is klaar als hij goudbruin aan de bovenkant is en een beetje trilt als je 'm aanraakt, maar wel stevig aanvoelt. 
  6. Laat de cake in de vorm afkoelen. Bestuif hem voor je 'm aansnijdt met poedersuiker. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Marieke
5 jaar geleden

Hoi Syts,
Ik wil hem in een rechte cakevorm van uit mn hoofd 24cm maken. Heb ik dan het hele recept nodig, of (veel) minder? En kan het beslag het qua stevigheid aan als ik er kruimels bovenop zou maken?
Dankje voor de reactie alvast!
Groetjes Marieke

Myranda
6 jaar geleden

Hoi Syts
Ik vrees dat mijn bakvorm inderdaad niet zo goed werkt voor lopende degen...
Maar gelukkig is de cake toch vrij goed gelukt. Enkel een beetje werk gehad met het opkuisen van de oven :)
Groetjes Myranda

Sytske
6 jaar geleden

Hallo Myranda,
Hé, wat vervelend! Dat heb ik nog niet meegemaakt. Kan het misschien zijn…
- dat je taartvorm aan de onderkant (of zijkant) niet helemaal goed sluit?
- je een te lage taartvorm gebruikt? Ik gebruikte een taartspringvorm van 7,5 cm hoog.
Groetjes, Syts

Myranda
6 jaar geleden

Hallo,
Is het normaal als mijn beslag uit de vorm loopt tijdens het bakken? :-/