Home » Recepten » Desserts » Chocolade ijs

Chocolade ijs

Ik ben niet zo'n fan van chocolade ijs, maar mijn man wel. Voor hem maakte ik dit ijs, met veel chocoladebrokken er door. En wat denk je: ik vind het zelf óók lekker!

Ik maakte dit ijs tegelijk met het straciatella ijs, dat ik ook met een pak tover-ijs heb gemaakt. En ook dit chocolade ijs is erg lekker - dat vind zelfs ik, terwijl ik helemaal niet zo van chocolade ijs houd! Dat komt waarschijnlijk door de grote brokken chocolade er door heen. Lekker lekker.

Het is wel erg machtig ijs. De drie bolletjes die je op de foto ziet, waren eigenlijk te veel voor één persoon. Ik waarschuw je maar vast. :-)

Ingrediënten voor ca. 1,5 liter ijs

  • 1 pak Van Gilse Melk tover-ijs
  • 350 ml koude melk
  • 3 eetlepels cacao
  • 200 gram pure chocolade


En zo maak je het

  1. Snijd de chocolade in brokjes. 
  2. Meng met een mixer de melk met de tover-ijs mix. Mix 1 minuut op de laagste stand, en daarna 2 minuten op de hoogste stand.
  3. Meng de cacao en chocoladebrokken door het mengsel. 
  4. Giet alles in een afsluitbare bak (ik bewaar de oude ijsbakken van de supermarkt, die zijn super handig hiervoor!) en zet minstens 5 uur in de vriezer.

Toverijs1-1.jpg
Chocoladeijs1.jpg
Chocoladeijs6_vk-1.jpg
Chocoladeijs4.jpg
Chocoladeijs7.jpg
Chocoladeijs3.jpg
Chocoladeijs6.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.