Bulgur met pestogroenten & gehakt

Super simpel & zo lekker, deze bulgur met pestogroenten & gehakt. Je hebt het in een paar minuten op tafel staan!

Het fijne van bulgur vind ik dat je 't niet hoeft te koken. Gewoon heet water er bij & een paar minuten laten staan, en klaar is het. Lukt gegarandeerd: het kookt niet over en wordt geen kleffe hap. Ik had eerder al eens verteld dat er één ding is dat ik echt niet kan: rijst koken... Al is dat sinds ik een rijstkoker voor in de magnetron gebruik geen probleem meer. Maar dan nog vind ik bulgur super handig!

En ik deed vandaag super makkelijk door een zakje voorgesneden roerbakgroente te gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook zelf verse groente snijden. Daar heb ik door de weeks alleen niet zoveel tijd voor: we vliegen heen-en-weer tussen werk & het voetbalveld. Meestal zitten we dus laat aan tafel & houd ik het bij makkelijke maaltijden die in elk geval héél snel klaar moeten zijn.

Vinden jullie mijn bulgur-rondje niet leuk trouwens? :-D Die maakte ik met behulp van een bakring. Heel simpel dus. De jongens vonden het erg grappig & wilden 'm maar al te graag aansnijden. "Een taartje!" Zo wordt aan tafel met elkaar nog een beetje leuker, haha!  

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gram ongekookte bulgur
  • 400 gram roerbakgroenten
  • 40 gram groente pesto
  • 250 gram gekruid half-om-half gehakt

 

En zo maak je 't

  1. Bereid de bulgur zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Verhit wat olie of boter in een koekenpan. Bak het gehakt in een paar minuten rul.
  3. Verhit ondertussen wat olie of boter in een wok. Roerbak de groenten 4-5 minuten, totdat ze gaar en heet zijn. Roer de pesto door de groente heen. 
  4. Serveer de bulgur met de groenten en het gehakt. 


 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.