Spaghetti met bacon
Geen gehakt of ham door de pasta, maar bacon! Samen met de zelfgemaakte tomatensaus geeft dat een lekker andere smaak aan deze spaghetti.
Ook zonder de bacon was dit gerecht erg lekker, trouwens. Deze pastasaus smaakte mij in elk geval heel goed - en dat is lang niet bij elke tomatensaus zo.
We hielden nog flink wat saus over, dus dat heb ik ingevroren voor een volgende keer. Heb ik er dan geen werk meer van, lekker makkelijk.
Ingrediënten voor 2 personen
- 100 gram bacon
- 250 gram ongekookte spaghetti
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1/2 eetlepel chilipeper
- snuf zeezout
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 roma tomaten, in stukjes
- 1/2 courgette, in stukjes
- geraspte kaas
- peper
En zo maak je het
- Snijd de bacon in stukjes. Verhit wat boter of olie in een wok of pan en bak de bacon knapperig. Haal de bacon daarna uit de pan en zet aan de kant. Laat het vet in de pan zitten.
- Bak de knoflook en ui een paar minuten in het spekvet. Voeg dan de tomaat en courgette toe, samen met de chilipeper en zeezout. Roerbak nog een minuut of 2-3.
- Doe dan de tomatenblokjes er bij en laat ongeveer 15 minuten sudderen. Deze hoeveelheid saus is ruim voldoende voor 2 personen; je zou er ook wel met zijn drieën van kunnen eten denk ik!
- Kook ondertussen de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Giet af.
- Doe de spaghetti op 2 borden, doe er wat saus met groenten bij. Strooi er wat peper over heen. Verdeel de bacon er over en strooi er tot slot wat geraspte kaas over heen.
Reactie plaatsen
Reacties