Chocolade-munt koekjes
Weet je wat er in deze koekjes zit verstopt? After Eight's - die dunne chocolaatjes met een mintlaagje er in! Dat geeft aan deze koekjes een bijzondere smaak. En de chocolaatjes die je over houdt kun je daarna gewoon lekker zó opeten... :-)
Ingrediënten voor 10 koekjes
- 2 After Eight chocolaatjes
- 30 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 15 gram poedersuiker
- snufje zout
- 1/4 geklutst ei
- 60 gram bloem
- 1/2 eetlepel cacao
- 1/4 theelepel bakpoeder
- 125 gram Dr. Oetkoer Duo glazuur choco
En zo maak je ze
- Snijd de After Eights in stukjes.
- Doe de boter, poedersuiker en zout er bij en mix alles door elkaar. Voeg daarna het geklutste ei toe.
- Meng de bloem, cacao en bakpoeder er door. Kneed alles tot een glad deeg. Leg dit afgedekt twee uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het deeg uit en steek er koekjes uit.
- Bak de koekjes in 12 minuten gaar in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.
- Doe het zakje Duo glazuur in een bakje en schenk hier kokend water bij. Laat het 10 minuten staan. Haal het zakje dan uit het water, knijp het nog even goed door, knip er een hoekje af en doe op alle koekjes een laag glazuur. Laat de glazuur daarna uitharden.
Bron: het recept voor deze koekjes vond ik in het boekje 'Brownies, cookies & co'. Ik paste het recept aan en voegde de glazuurlaag toe.
Reactie plaatsen
Reacties