Muesli-ontbijt met kiwi & passievrucht

Wat een heerlijk weer vandaag (helemaal na al die herfstregen van de afgelopen dagen)! Die zon komt vast omdat ik de dag vandaag ben gestart met een tropisch ontbijt: yoghurt met muesli, kiwi & passievrucht. :-)

Ik zette de yoghurt met de muesli & één van de twee kiwi's er door 's avonds al klaar in de koelkast. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet, maar de muesli wordt dan lekker zacht & daar houd ik wel van. Als jij liever knapperige muesli hebt, maak het dan gewoon 's ochtends klaar!

Wist je trouwens dat passievruchten ook hier in Nederland in je tuin kunnen groeien? Ze groeien aan de passiebloem, een klimplant met hele mooie bloemen. Wij hebben drie passiebloem-planten in de tuin staan, jammer genoeg nog nooit met vruchten er aan. Maar mijn zus, die een paar straten verderop woont, had vorige zomer de tuin vól met passievruchten! En die waren erg lekker. Leuk, hè?

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 200 gram magere yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 45 gram muesli
  • 2 kiwi's, geschild & in stukjes
  • 1 passievrucht

 

En zo maak je 't

  1. Roer de yoghurt, honing, muesli en één kiwi door elkaar. Zet dat in een afgesloten bakje de avond van te voren in de koelkast. 
  2. Strooi de volgende ochtend de andere kiwi, de passievruchtpitjes en wat extra muesli er over heen. Eet smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.