Avocado pannenkoeken met rozijnen

Lekker, deze dikke avocado pannenkoeken met rozijnen & honing! En ze zijn zo mooi groen gekleurd :-) Ik ben niet zo'n avocado-eter, maar zo door & op deze pannenkoeken zijn ze zomaar op. Daar kun je het weekend wel mee beginnen, toch? 


Dit zijn veel dikkere pannenkoeken dan de 'gewone' pannenkoeken. Je moet ze dus ook op niet te hoog vuur bakken, want dan is de buitenkant van de pannenkoek veel te snel klaar en de binnenkant juist niet. En dat is niet lekker :-) Beetje geduldwerkje dus om ze te bakken, maar dat is het wel waard hoor.

De rozijnen (die net als de avocado ook in de pannenkoeken zelf zitten) & een beetje honing passen er helemaal bij. Lekker zoet! Dan heb je er geen suiker meer bij nodig.  


Ingrediënten voor 8 kleine pannenkoeken

  • 130 gram bloem
  • 21 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder, gezeefd
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1 rijpe avocado, geprakt
  • 180 ml melk
  • 1 middelgroot ei
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 80 gram rozijnen

Als beleg:

  • halve avocado, in plakjes
  • handje rozijnen
  • honing

 

En zo maak je ze

  1. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, zout en nootmuskaat met een garde door elkaar.
  2. Mix in een andere kom de avocado, melk, ei, zonnebloemolie en vanille-extract door elkaar. Voeg daarna al mixend het bloemmengsel toe. 
  3. Spatel de rozijnen door het beslag.
  4. Verhit wat olie of boter in een koekenpan. 
  5. Schep een flinke lepel beslag in de pan (vorm het met de lepel tot een ronde vorm) en bak de pannenkoek op laag vuur in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur niet te hoog: dan is de buitenkant van de pannenkoek wel gaar, maar de binnenkant nog niet. 
  6. Serveer de pannenkoeken met wat extra avocado, rozijnen en honing. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.