Home » Recepten » Hoofdgerechten » Aardappels » Indiase Aluu Gobi

Indiase aluu gobi

Aluu gobi is zó lekker! Ik at dit gekruide Indiase gerecht met aardappels en bloemkool een poosje terug, toen we uit eten waren. Dat smaakte zo goed, dat ik het thuis ook wilde maken. En die missie is geslaagd hoor!  

De lijst met ingrediënten die je nodig hebt is best lang, maar dat komt vooral door alle kruiden. Die staan hier allemaal standaard wel in de kast, dus dat was voor mij niet zo ingewikkeld. En die kruiden laten het niet alleen heerlijk smaken, maar ook heel erg lekker ruiken in de keuken. Zelfs mijn man (die niet tegen de geur van bloemkool kan) kwam tijdens het koken even informeren wat er toch zo lekker rook... :-)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 gram ongekookte aardappelen, geschild en in blokjes
  • 700 gram ongekookte bloemkool, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, gesnipperd
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 1 theelepel chilipoeder (of paprikapoeder, als je het liever wat milder wilt)
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1/4 theelepel garam masala
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 theelepel zout
  • 120-240 ml water
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 8-10 eetlepels verse koriander
  • Om er bij te serveren: naan brood of roti

 

En zo maak je 't

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de aardappelblokjes 5 minuten. Doe de bloemkool en komijnpoeder er bij en bak nog 5-7 minuten. Schep het daarna uit de wok en zet even aan de kant. 
  2. Verhit de rest van de olie in dezelfde wok. Bak de ui, gember en knoflook 3-4 minuten.
  3. Meng de chilipoeder, kurkuma, korianderpoeder en garam masala er door en roerbak 30 seconden mee. 
  4. Doe de tomaten, tomatenpuree en zout er bij en bak alles 5-6 minuten op hoog vuur. 
  5. Zet het vuur laag. Roer de yoghurt er snel door heen, zodat 'ie niet gaat schiften. 
  6. Meng de aardappels en bloemkool er door. Roer er 120 ml water doorheen, doe de deksel op de wok en laat alles 10-20 minuten op laag vuur sudderen, totdat de aardappels zacht zijn. Voeg zo nodig extra water toe (ik had 240 ml nodig, maar dat hangt ook van de aardappels af). 
  7. Haal de deksel er af, roer de verse koriander er door en laat alles nog 1-2 minuten koken, zodat het water kan verdampen. Lekker met naan of roti er bij! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.