Chocolade kruidnoten ijs

Afgelopen kerst hadden wij pepernoten als dessert. Want ja, wij hadden er natuurlijk weer een heleboel over! Niet alleen gewone kruidnootjes, maar ook chocolade kruidnoten. En hoe lekker ik die ook vind: na 5 december is de aantrekkingskracht op de één of andere manier toch wat verdwenen. Daarom besloot ik er ijs van te maken!

Zelf ijs maken is echt zómaar klaar. Ik was hier hooguit een kwartier mee bezig. Zeg nou zelf, dat moet je dan toch zelf ook eens een keer proberen?

Ingrediënten voor ca. 1 liter ijs

  • 100 gram chocolade kruidnoten
  • 300 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1,5 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels speculaaskruiden


Bereiden

  1. Klop de slagroom met de kristalsuiker op.
  2. Kluts in een andere kom de eieren door elkaar.
  3. Voeg de bastersuiker toe aan de eieren en mix dit goed door elkaar.
  4. Roer de speculaaskruiden door het eimengsel.
  5. Meng het eimengsel door de slagroom.
  6. Hak de chocoladekruidnoten in stukjes. Dat hoeft niet heel klein: grote brokken in je ijs zijn ook erg lekker!
  7. Roer de gehakte pepernoten door het slagroom-eimengsel.
  8. Zet dit minimaal 4 uur in de vriezer.


Het originele recept vond ik op Brenda kookt. Ik paste het ietwat aan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.