Home » Tips & trucs » Kook- en baktips » Knoflook pellen

Knoflook pellen

Vinden jullie het ook zo'n gedoe om knoflookteentjes te pellen? Ik stond altijd een eeuwigheid te prutsen om al die velletjes er af te krijgen. Helemaal niet nodig, want je kunt knoflook heel simpel & snel pellen! Ik laat je zien hoe je dat doet.

Allereerst breek je de knoflookbollen in stukken en doe je ze in een plastic bakje dat je goed kunt afsluiten. Je hoeft niet elk teentje los te halen, grote stukken mogen ook.

Knoflookpellen12_vk.jpg
Knoflookpellen3.jpg

Doe de deksel er op en... schudden maar! Schud zo hard als je kunt.

Knoflookpellen6.jpg

En... na eventjes schudden zijn de knoflookteentjes keurig gepeld!

Knoflookpellen7.jpg

Dat was makkelijk, of niet? Soms zitten er teentjes tussen waar toch nog een velletje om heen zit. Die kun je er met je vingers heel gemakkelijk vanaf halen, want het zit al helemaal los.

Hoe bewaar je die teentjes nou? Ik bewaar ze in een zakje in de vriezer, of ik doe ze in een potje met olijfolie.

Knoflookpellen9-1.jpg
Knoflookpellen1.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

janneke
3 jaar geleden

Wat n leuke tip..ik zit idd altijd uren te pielen met die tenen..!