Linzenschotel met kip & paprika

Hoi! Vandaag hadden we zin in bonen. Geen bruine bonen dit keer, maar een lekker pittige linzenschotel met kip & paprika. 

Linzen doen me altijd aan het Bijbelverhaal over Jakob en Esau denken. Voor een bord linzensoep verkocht Esau het recht dat hij als oudste zoon had aan zijn broer Jakob. Ik zocht de tekst er even bij:

"Eens was Jakob aan het koken toen Esau uitgeput thuiskwam van de jacht. ‘Gauw, geef me wat van dat rode dat je daar kookt, ik ben doodmoe,’ zei Esau tegen Jakob. ‘Pas als jij me je eerstgeboorterecht verkoopt,’ antwoordde Jakob. ‘Man, ik sterf van de honger,’ zei Esau, ‘wat moet ik met dat eerstgeboorterecht?’ ‘Zweer het me nu meteen,’ zei Jakob. Dat deed Esau, en zo verkocht hij zijn eerstgeboorterecht aan Jakob. Daarop gaf Jakob hem brood en linzensoep. Esau at, dronk en ging meteen weer weg; hij hechtte geen enkele waarde aan het eerstgeboorterecht." (Genesis 25:29-34).


Hoe lekker linzen ook zijn... het is toch moeilijk voor te stellen dat je daarvoor je hele erfenis weggeeft. Vind je ook niet? Ik ben benieuwd wat Jakob voor ingrediënten in die soep heeft gedaan :-)


Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 stukken kipfilet, gekruid
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 kleine wortels, geraspt
  • 1/2 rode paprika, in stukjes
  • 1/2 gele paprika, in stukjes
  • 1/2 groene paprika, in stukjes
  • 400 gram tomatenblokjes 
  • 400 ml bouillon
  • 265 gram linzen (1 blikje à 400 gram)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zout
  • peper
  • snuf cayennepeper
  • 2 lente-uitjes, in stukjes
     

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de kip goudbruin.
  3. Voeg de ui, wortel en paprika toe en roerbak 5 minuten mee. 
  4. Doe de tomatenblokjes en bouillon er bij en laat (af en toe roerdend) zo'n 10 minuten sudderen. 
  5. Giet de linzen af. Roer ze door het kip-groentemengsel. Breng het geheel op smaak met de knoflook, cayennepeper (niet te veel!), peper en zout.
  6. Giet alles in een ovenschaal. Bak de linzenschotel in 30 minuten gaar. 
  7. Serveer met wat vers gesneden lente-uitjes er over heen. 

 

Ook lekker met linzen: linzensalade met meloen en geitenkaas

 

Reactie plaatsen

Reacties

Betty
9 jaar geleden

Ik heb 'm gister gemaakt Sietske en het smaakte heerlijk!! De prei-kerrieschotel met banaan en rozijnen staat nu in de oven. Ben erg benieuwd!
Eerder maakte ik de bonenschotel met satégehakt, ook die was voortreffelijk!
Bedankt voor het delen van je lekkere recepten!
Groetjes Betty