Home » Recepten » Snoep & chocola » Pindabrokken met gemarmerde chocolade

Pindabrokken met gemarmerde chocolade

Deze pindabrokken zijn weer eens wat anders om je visite voor te zetten!  

 

Benodigdheden voor 30-40 brokken

  • 100 gram biscuitjes
  • 250 gram gezouten pinda's
  • 1/2 blikje gezoete gecondenseerde melk
  • 1,5 eetlepels cacaopoeder
  • 1 eetlepels honing
  • 1,5 theelepels koekkruiden (of kaneel)
  • 350 gram melkchocolade
  • 50 gram witte chocolade
  • zonnebloemolie

 

 Bereiding

  1. Bekleed één springvorm of brownieblik met bakpapier.
  2. Maal de koekjes en pinda's fijn in de keukenmachine. Niet té fijn! 
  3. Meng de koekjes en pinda's door elkaar, en voeg de cacaopoeder en de koekkruiden toe.
  4. Doe daarna de honing en de gecondenseerde melk er bij. Meng alles goed door elkaar. 
  5. Doe het mengsel in de springvorm of het blik en druk het stevig aan.
  6. Zet een paar uur in de koelkast om op te stijven. Heb je niet zoveel tijd? Zet het dan even in de vriezer totdat het hard is. 
  7. Smelt 150 gram van de melkchocolade au-bain marie.
  8. Roer een klein scheutje zonnebloemolie door de gesmolten chocolade en smeer dit over het mengsel in de bakvorm. Dit wordt straks de onderkant van de repen.
  9. Zet de bakvorm weer een uur in de koelkast (of even in de vriezer) om op te stijven.
  10. Als de chocoladelaag hard is keer je de bakvorm om op een groot bord of op een snijplank. Trek voorzichtig het bakpapier van de bodem. De bodem wordt nu de bovenkant.
  11. Smelt de resterende 200 gram melkchocola au-bain marie.
  12. Doe de witte chocolade in een plastic zakje wat je dichtknoopt. Leg dit zakje in wat heet water (niet kokend!) zodat de chocolade smelt.
  13. Giet een klein beetje zonnebloemolie door de gesmolten melkchocolade en smeer het over het pindamengsel.
  14. Knip vervolgens een klein puntje van het zakje witte gesmolten chocola af en maak horizontale lijnen over de nog zachte melkchocoladelaag.
  15. Trek vervolgens met een satéprikker verticale lijnen (om en om: van boven naar beneden én van beneden naar boven) door de witte chocolade zodat een marmereffect ontstaat.
  16. Zet de koek nog een aantal uur in de koelkast (of even in de vriezer) om op te stijven. Snij hem daarna in ruitjes met een scherp mes.

 

Pindareepmetgemarmerdechocolade-2.jpg
2014-11-22001944.jpg
2014-11-21225308.jpg
2014-11-21225323.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.