Chocolatechip havermout-banaan koekjes

Een koekje waar je 5 ingrediënten voor nodig hebt, maar géén boter, suiker, eieren of bloem! Deze koekjes bestaan vooral uit banaan & havermout. Gezond hè? En om dat een beetje te compenseren deed ik er lekker veel pure chocolade bij. :-)

Die chocolade was voor mij wel nodig hoor - die maken deze koekjes in elk geval lekker! Ik ben niet zo van de übergezonde receptjes... geef mij maar roomboter & suiker! :-) Maar ik vind het wél erg leuk om dit soort heel erg simpele recepten met heel weinig ingrediënten te proberen. En als je voor gezond wilt gaan, dan laat je de chocolade gewoon lekker weg! 

Ingrediënten voor 15 koekjes

 • 320 gram rijpe bananen, geprakt (ongeveer 3 bananen)
 • 120 gram havermout
 • 1 theelepel kaneel
 • 30 gram cacaonibs
 • 100 gram pure chocolade

 

En zo maak je ze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
 2. Mix de geprakte banaan, havermout, kaneel en cacaonibs door elkaar. 
 3. Maak 15 hoopjes van het 'deeg' op een met bakpapier beklede bakplaat. Vorm er met je vingers of met de bolle kant van een lepel platte rondjes van ongeveer 1-1,5 cm dik van. De koekjes lopen tijdens het bakken niet uit, dus je hoeft niet heel veel ruimte tussen de koekjes over te laten. 
 4. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 20 minuten gaar. Schuif ze daarna met bakpapier en al op een rooster om af te koelen. De koekjes blijven een beetje zacht, maar tijdens het afkoelen worden ze wel steviger. 
 5. Doe ondertussen de chocolade in een zip-zakje. Leg het (goed afgesloten) zakje in een schaaltje met kokend water, totdat de chocolade helemaal is gesmolten. Vervang zo nodig het hete water door nieuw heet water. 
 6. Knip een heel klein puntje van het zip-zakje af, en spuit streepjes chocolade over de koekjes. Laat de chocolade op de koekjes daarna bij kamertemperatuur uitharden. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.