Brownie chocolatechip koeken

Voor als je niet kunt kiezen tussen een brownie of chocolate chip koekje... In deze koeken zitten ze gewoon ALLEBEI! :-) 

Het was al weer een paar jaar geleden dat ik deze koeken voor het laatst bakte. Toen vonden we ze ook al zo lekker en zou ik ze dus zeker snel weer een keer maken. Maar ja, er staat altijd zóveel op mijn nog-te-bakken-lijstje, dat ik deze koeken gewoon een beetje vergeten was! Zo zonde, want ze zijn verslavend lekker...

Ingrediënten voor 15 koeken:

Voor de koeklaag:

  • 55 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 45 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 42 gram kristalsuiker
  • 1 middelgroot ei op kamertemperatuur
  • 1/2 theelepel vanille aroma
  • 195 gram bloem
  • 1/8 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 120 gram melkchocolade, in stukjes

Voor de brownielaag:

  • 55 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 85 gram pure chocolade
  • 45 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 middelgroot ei op kamertemperatuur
  • 1/2 theelepel vanille aroma

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een bakblik of ovenschaal van ongeveer 17 x 23 cm met bakpapier. 

Het koekdeeg maken:

  1. Mix de boter en suiker door elkaar. Mix daarna het ei en de vanille er door. 
  2. Meng de bloem, bakpoeder, baking soda en zout. Kneed dit door de boter, suiker, ei en vanille. 
  3. Meng tot slot de chocoladestukjes door het deeg.

Het browniebeslag maken:

  1. Smelt de chocolade en boter au-bain marie. Als de chocolade is gesmolten haal je de pan van het vuur en voeg je de suiker toe. Roer totdat de suiker helemaal is opgenomen. Haal de kom van de pan en laat het mengsel even afkoelen.
  2. Zodra de chocolade mengsel wat is afgekoeld, voeg je het ei en de vanille toe. Mix totdat het volledig is opgenomen.
  3. Meng de bloem, het zout en cacaopoeder. Roer dit door het chocolademengsel. Schep het beslag in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem. 
  4. Verkruimel het koekdeeg over de brownielaag. 
  5. Bak de brownie chocolade koek 25-30 minuten in de oven, totdat de koeklaag lichtbruin is. Haal de koek uit de oven en laat hem helemaal afkoelen. Snijd daarna de koek in 15 stukken. 

 

Vind je dit nog niet genoeg chocolade? 

Dan kun je er nog 100 gram Dr. Oetker choco glazuur aan toevoegen. Laat de chocolade smelten zoals aangegeven op de verpakking. Giet de chocolade over de ongesneden koek en laat de chocolade daarna uitharden. Als de chocolade hard is kun je de koek in stukjes snijden. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Marlies Alkema
3 jaar geleden

De combi koek en brownie maakt het erg lekker.
Ze zijn hier erg favoriet en snel op :)