Home » Recepten » Hoofdgerechten » Rijst » Spicy rijst met kip & fruit

Spicy rijst met kip & fruit

Spicyrijstkipgedroogdfruit26.jpg

Pittig en toch zoet: deze spicy rijstschotel met kip & gedroogd fruit heeft het allebei. Het was even afwachten of het recept een succes was, maar het pakte erg goed uit: 't was lekker! 

Dat is niet altijd het geval als ik zomaar iets probeer. Met enige regelmaat is het resultaat helaas 'mwoah' (en dan zien jullie het hier dus ook niet voorbij komen). 

Meestal is de aanleiding voor dit soort pilotprojecten een bepaald ingrediënt dat nog in de voorraadkast of koelkast ligt, en dat hoognodig op moet. In dit geval was dat het gedroogde fruit, waarmee ik eerder al eens een zoete Marokkaanse stoofpot in de tajine maakte. Ook erg lekker trouwens, mocht je dat nog niet hebben geprobeerd!

Nou ja, om kort te zijn: deze rijstschotel viel ook in de smaak. Gaan we nog eens vaker maken!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram rijst (ongekookt)
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 gram gedroogd fruit (ik gebruikte een mix van pruim, abrikoos, peer, perzik en appel)
  • 4 stukken kipfilet
  • kipkruiden
  • 1 pakje boemboe rode curry
  • 1 kleine courgette


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de rijst gaar, zoals aangegeven op de verpakking. Giet daarna af.
  3. Snijd de kip in blokjes en kruid met de kipkruiden.
  4. Snijd de courgette en het gedroogde fruit in kleine stukjes.
  5. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de kipblokjes gaar.
  6. Mix in een kom de kokosmelk en boemboe goed door elkaar.
  7. Doe de rijst, kip, courgette en fruit in een ovenschaal met deksel. Meng de kokosmelk-boemboemix goed door de rijst, kip en fruit. 
  8. Zet de ovenschaal met deksel er op in de oven en bak de schotel in 30 minuten gaar.


Spicyrijstkipgedroogdfruit36.jpg
Spicyrijstkipgedroogdfruit30_vk.jpg
Spicyrijstkipgedroogdfruit36_vk.jpg
Spicyrijstkipgedroogdfruit24.jpg
Spicyrijstkipgedroogdfruit30.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.