Home » Recepten » Cake » Vetvrije appelcake

Vetvrije appelcake

Appelkwarkcake35.jpg

Dit is een perfect taartje voor wie wel graag iets lekkers wil bakken, maar geen vet stuk taart wil eten. In deze appelcake zit namelijk helemaal geen boter!

Die boter mis je echt niet; de cake smaakt prima. Lekker fris door al die appels die er in zitten.

En het maken van de cake is niet zo heel veel werk - je bent het meeste tijd kwijt met het schillen en snijden van de appels. Maar het beslag giet je zo in de vorm; geen gedoe dus met mooie vormpjes er in kneden enzo.


Hoe verser de cake is, hoe mooier hij er uit ziet. Na een dag wordt de cake aan de bovenkant wat plakkeriger. Hij smaakt er niet minder om trouwens, maar het is maar even dat je het weet. 

 

Ingrediënten voor 1 taart van 12 stukjes

  • 750 gram appels, bijv. Elstar
  • 2 eieren
  • 90 gram rietsuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • een snufje zout
  • 110 gram bloem
  • 75 ml karnemelk
  • 12 gram bakpoeder
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • poedersuiker

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een springvorm met bakpapier, of vet hem goed in. 
  3. Schil de appels, snijd ze in vieren en snijd elk partje in dunne plakjes. 
  4. Mix in een kom de eieren, suiker, citroensap en zout met een mixer door elkaar. 
  5. Voeg de bloem, bakpoeder en karnemelk toe en mix tot een glad beslag. 
  6. Spatel tweederde van de appelpartjes door het beslag. Giet het beslag daarna in de springvorm.
  7. Leg de resterende appelpartjes bovenop het beslag. 
  8. Strooi 1 eetlepel rietsuiker over de cake. 
  9. Schuif de springvorm in de oven en bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar. Als een satéprikker er schoon uit komt is de cake klaar. 
  10. Bestrooi de cake vlak voordat je 'm serveert met een beetje poedersuiker.

 

Appelkwarkcake32.jpg
Appelkwarkcake37.jpg
Appelkwarkcake9.jpg
Appelkwarkcake32_vk.jpg
Appelkwarkcake39.jpg
Appelkwarkcake12.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.