havermoutballen

Als je tussen al dat lekkere Sinterklaas- en Kerst-eten op zoek bent naar een hapje dat wél gezond is, dan is dit misschien iets voor je: havermoutballen met noten! 

 

Er zit geen suiker of boter in, en ook geen bloem. Heel erg gezond dus, en je hebt tóch heel snel een echt hapje op tafel staan...!  

 

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 1 eiwit
  • 1 banaan
  • 150 gram havermout
  • 25 gram walnoten, in stukken gehakt
  • 25 gram amandelen, in stukken gehakt

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop het eiwit met een garde op tot het wit is en schuimt. Het hoeven geen stijve pieken te worden, dus je kunt het prima met de hand doen. 
  3. Prak de banaan door het eiwit.
  4. Meng de havermout door het mengsel.
  5. Meng daarna de gehakte noten er door.
  6. Maak met je handen 12 balletjes en leg die op de bakplaat.
  7. Bak de ballen in 15 minuten gaar.

 

Bron: het oorspronkelijke recept komt uit Home Baked van Yvette van Boven. Ik paste het een beetje aan.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.