Gedroogd fruit

Nadat ik laatst granola had gemaakt, wist ik al meteen wat mijn volgende project zou zijn: fruit drogen. Want gedroogd fruit smaakt ook heerlijk door de yoghurt! 

Qua ingrediënten heb je amper iets nodig om fruit te drogen: fruit, satéprikkers & een oven. Dat is dus niet zo ingewikkeld, maar het dúúrt vooral heel erg lang. Trek er gerust een dagje voor uit! Wat dat betreft zal ik dit niet zo vaak doen, denk ik. Dan maar vers fruit door de yoghurt met homemade granola. Of in de winkel gekocht gedroogd fruit. Een stuk sneller. Het smaakte wel prima, trouwens!    

Ingrediënten

  • fruit naar keuze (ik nam 1 banaan, 1 Elstar appel en 1 handpeer)
  • satéprikkers


En zo maak je het

  1. Schil het fruit en snijd het daarna in dunne plakken (hoe dunner, hoe sneller het fruit droogt). Snijd het klokhuis uit de plakken.
  2. Prik het fruit op satéprikkers en hang die op een ovenrooster. Leg de fruitschijven niet op bakpapier, want daar blijft het vocht op liggen en dan kan het fruit niet goed drogen. 
  3. Droog het fruit in 7 uur in de oven op heteluchtstand bij 50-60 graden. Ik droogde het fruit eerst 5 uur bij 50 graden, en daarna nog eens 2 uur bij 60 graden. Als het fruit goed is gedroogd, is het wat taai en leerachtig. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.