Home » Recepten » Hoofdgerechten » Vlees & vis » Honing knoflook zalm

Honing knoflook zalm

Honingboterknoflookzalm272.jpg

Honing en knoflookboter is sowieso al lekker... Smeer dat op een stukje zalm & je hebt een heerlijk & makkelijk visje voor bij de warme maaltijd. Je maakt de zalm heel eenvoudig in de oven; lukt altijd! 

De zoete zalm viel erg in de smaak hier thuis. En lekker makkelijk, want hij gaart in de oven perfect gaar.

Meer recepten met zalm? Kijk dan eens bij...


Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 stuk zalmfilet
  • 10 gram roomboter
  • 15 gram honing
  • snuf knoflookpoeder
  • 1/4 eetlepel verse citroensap
  • zout
  • peper
  • schijfjes citroen
  • handje verse peterselie

 

En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. 
  2. Vouw van een stuk aluminiumfolie een bakje met opstaande randen. De zalm moet er in passen. Leg het bakje op een bakplaat of in een ovenschaal.  
  3. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Doe de honing, knoflook en citroensap er bij en roer tot alles goed is gemengd. 
  4. Leg de zalm in het aluminiumbakje. Giet de boter-honingsaus er over heen. Strooi wat peper en zout over de zalm. 
  5. Dek de zalm af met een ander stukje aluminiumfolie. 
  6. Zet de zalm in de oven en bak 'm in 15-18 minuten gaar. Zet 'm daarna nog 2-3 minuten onder de grill. 
  7. Strooi er wat gesnipperde peterselie over heen en serveer met wat schijfjes citroen.

     

 

Honingboterknoflookzalm14-1.jpg
Honingboterknoflookzalm22.jpg
Honingboterknoflookzalm4-1.jpg
Honingboterknoflookzalm27.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.