Home » Recepten » Hoofdgerechten » Vlees & vis » Honing knoflook zalm

Honing knoflook zalm

Zoete zalm uit de oven, met honing & knoflookboter. Lekker en zo gemakkelijk om te maken! Vis bakken in de oven lukt altijd :-) En deze zoete versie valt hier erg in de smaak.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 zalmfilet
  • 10 gram roomboter
  • 15 gram honing
  • snuf knoflookpoeder
  • 1/4 eetlepel verse citroensap
  • zout
  • peper
  • schijfjes citroen

 

En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. 
  2. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Doe de honing, knoflook en citroensap er bij en roer tot alles goed is gemengd. 
  3. Leg de zalm in een ovenschaaltje. Giet de boter-honingsaus er over heen. Strooi daarna wat peper en zout over de zalm. 
  4. Dek de ovenschaal af met een stukje aluminiumfolie. 
  5. Zet de zalm in de oven en bak 'm in 15-18 minuten gaar. Haal dan de aluminiumfolie er af en zet de zalm in de ovenschaal nog 2-3 minuten onder de grill. 
  6. Serveer de zalm met wat schijfjes citroen.

 

Meer recepten met zalm:



 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.