Home » Recepten » Hoofdgerechten » Aardappels » Patat (frites)

Patat (frites)

Dit hebben jullie vast al veel vaker gedaan, maar bij ons thuis was het er nog niet eerder van gekomen: zelf frites maken & daarna bakken in de frituurpan. Hoog tijd dus om dat eens een keer te gaan maken! 

Zelfgemaakte ovenfriet heeft hier al wel veel vaker op tafel gestaan. Ook lekker! En deze variant met zoete aardappel moet je ook eens proberen, als je die nog nooit hebt geproefd! 

 

Ingrediënten

  • aardappels (per persoon ca. 300-400 gram)
  • zout, patatkruiden
  • frituurpan

 

En zo maak je ze

  1. Schil de aardappels. Snijd ze daarna in dunne repen, naar eigen smaak. Wij houden van dunne Franse frites, maar je kunt er ook dikke Belgische frieten van snijden. 
  2. Spoel de frites af met koud water.
  3. Bak de frites 2-3 minuten op 150 graden in de frituurpan. Laat de frites daarna uitlekken en afkoelen.
  4. Bak de frites vervolgens nog 3-5 minuten op 180 graden in de frituurpan, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  5. Breng de frites op smaak met bijvoorbeeld zout of patatkruiden. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.