Pannenkoeken bakken boven een kampvuur

Hebben jullie dit wel eens gedaan: met een driepoot met bakplaat pannenkoeken bakken boven een kampvuur? Best leuk om te doen, maar lang niet zo simpel als het misschien lijkt!

Dat kampvuur was zomaar brandend, en pannenkoekbeslag maken was ook niet zo ingewikkeld. Het punt is dat de bakplaat nogal wiebelig is! :-) Op de foto hangt 'ie mooi stil, maar zodra je er beslag op giet komt 'ie in beweging. Om het maar niet te hebben over als je de pannenkoek om wilt draaien of er af wilt halen, haha! Dan moet je de bakplaat wel beethouden natuurlijk (anders duw je 'm alleen maar van je af met de spatel), maar hij is loeiheet en een pannenlap helpt dan ook niet. 

Kortom, wij zijn lekker aan het knoeien geweest met de pannenkoeken, en ze kregen ook de meest mooie vormen. Maar ze waren lekker & het was leuk om met de jongens te doen!  

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 1 liter halfvolle melk
  • 4 middelgrote eieren
  • snuf zout
  • boter of olie om in te bakken

 

En zo maak je 't

  1. Doe de bloem en zout in een kom. Voeg de helft van de melk toe en roer goed door elkaar.
  2. Voeg daarna de rest van de melk toe & roer tot een beslag zonder klontjes.
  3. Kluts de eieren er door heen.
  4. Zet een driepoot met bakplaat boven het vuur. Verhit wat boter of olie in de bakplaat en giet er wat beslag op. Bak de pannenkoeken in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.