Avocado quiche met bacon

Quiche! Met avocado, knapperige bacon & oude kaas. Ik maakte deze quiche dit keer zonder korst, maar je kunt 'm natuurlijk ook heel erg goed met een bodem van bladerdeeg of hartige taartdeeg maken. 


Eigenlijk is de korst van een quiche het lekkerst, hè? Helemaal zo'n bodem van bladerdeeg (ik ben gék op bladerdeeg). Maar echt gezond is dat niet, dus daarom maakte ik deze quiche nu maar zonder korst. Ook lekker, hoor! 

Ingrediënten voor 1 quiche (van 16 punten)

  • 125 gram plakjes bacon
  • 390 gram geklutste eieren (ongeveer 6 grote of 8 middelgrote eieren)
  • 60 ml magere melk
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 50 gram geraspte oude kaas + een handje extra
  • 1 avocado, in blokjes

 

En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Leg de plakjes bacon op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat 15 minuten in de oven, zodat de bacon lekker knapperig wordt. Snijd de bacon daarna in kleine stukjes. 
  3. Mix de eieren, melk, zout en peper door elkaar. Roer daarna de stukjes bacon, geraspte kaas en avocado blokjes er door. 
  4. Giet het mengsel in een quichevorm. Strooi er nog wat extra kaas over heen. 
  5. Bak de quiche in 30 minuten gaar in de oven op 180 graden. Lekker om warm te eten, maar koud is 'ie ook heerlijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.