Carpaccio met mesclun en walnoten

Van sommige gerechten weet je 't vooraf al: als die op de menukaart staan, dan móet je ze wel kiezen. Voor mijn eega is carpaccio daar eentje van. Altijd goed!

Ik vind carpaccio zo indrukwekkend klinken: alsof 't een heel ingewikkeld voorgerecht is. Geen idee waarom eigenlijk - misschien omdat carpaccio een wat duurdere vleessoort is, dat je niet dagelijks eet? 

Hoe dan ook - ingewikkeld is 't juist totáál niet. Je hebt er amper werk van, het staat binnen een paar minuten op tafel. Je kunt 't zelfs al tot aan de dressing voorbereiden, afdekken met wat plastic folie en in de koelkast klaar zetten. En dan heb je heel simpel een mooi & 'indrukwekkend' voorgerecht! 

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 125 gram rundercarpaccio
  • handje mesclun melange (sla)
  • handje pijnboompitjes
  • handje walnoten, in grove stukken
  • handje grove snippers Parmezaanse kaas
  • carpaccio dressing (zit vaak bij de carpaccio in de verpakking)

 

En zo maak je het

  1. Verdeel de plakken carpaccio mooi over een groot bord.
  2. Leg de sla in het midden van de carpaccio.
  3. Strooi de walnoten, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas er over heen.
  4. Maak het af met een beetje carpaccio dressing.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.