Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pizza, pannenkoek & wraps » Tortilla lasagne met spinazie & gehakt

Tortilla lasagne met spinazie & gehakt

Tortillalasagne192.jpg

Lasagne kun je ook heel goed zonder pasta maken. Voor deze lekker pittige lasagne met spinazie en gehakt gebruikte ik... tortilla's!


Dit is een ideaal gerecht om klaar te maken als je nog een stapel tortilla's over hebt... of gewoon omdat het lekker is natuurlijk. Het is weer eens iets anders dan een standaard pasta lasagne (al is dat óók altijd goed).

En 't is een fluitje van een cent om het klaar te maken; het staat zomaar op tafel. Ik maakte deze schotel trouwens al een dag eerder klaar en bewaarde die afgedekt in de koelkast. Een dag later hoefde ik 'm alleen nog maar in de oven te schuiven. Handig!

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 tortillawraps, in kleinere stukken gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 300 gram spinazie, uit de vriezer (ontdooid en het vocht er uit geknepen)
  • 200 gram gekruid mager gehakt
  • 1 grote plak ham, in reepjes
  • 500 gram sugo pastasaus pikant
  • handje geraspte kaas

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bak het gehakt (zonder boter) rul in een koekenpan.
  3. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje pastasaus.
  4. Leg daarover heen een laag tortilla.
  5. Verdeel de spinazie, paprika, ham en ui over de tortillalaag en dek af met tortilla.
  6. Verdeel pastasaus over de tortillalaag en doe daarover heen het gehakt. Leg daaroverheen een laag tortilla.
  7. Verdeel de rest van de pastasaus over de schotel en strooi er geraspte kaas overheen. 
  8. Zet de schotel in de oven en bak in 30 minuten gaar.

 

Tortillalasagne12vk.jpg
Tortillalasagne4.jpg
Tortillalasagne15vk.jpg
Tortillalasagne8.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.